JAKOV MILATOVIĆ OSNOVAO POKRET SAMO 4 MESECA PRE IZBORA i uspeo u Podgorici da posle 24 godine POŠALJE DPS i MILA ĐUKANOVIĆA U OPOZICIJU

12:16

24.10.2022

Podeli vest:

TV FOTO: K1/SCREENSHOT/YT/PCG

Novoosonovani Pokret „Evropa sad“, koji predvodi bivši ministar u vladi Zdravka Krivokapića, Jakov Milatović, na juče održanim lokalnim izborima u Podgorici, osvojio je 21,7 odsto glasova. Tako će ovaj pokret osnovan pre samo četiri meseca imati priliku da formira vlast u Podgorici i time nakon 24 godine pošalje Demokratsku partiju socijalista (DPS) Mila Đukanovića u opoziciju.

Lista „Svi za naš grad“ čiji je glavni činilac DPS i koju je predvodio aktuelni gradonačelnik Ivan Vuković, ima ukupno 38,1 odsto glasova, odnosno 24 mandata na osnovu 100 posto obrađenih glasova, ali na kraju to najverovatnije neće biti dovoljno da se formira većinu.

Partije opozicije, u kojoj je najveći činilac pokret Evropa sad, već su najavile da će zajednički formirati vlast u Podgorici, što znači da će imati ukupno 34 mandata, a DPS 24.

Milatović: Građani, srećna vam sloboda!
Kako je pokret Evropa sad najjača opoziciona opcija, on će imati priliku da formira vlast u glavnom gradu Crne Gore, ali i predloži gradonačenika, što će biti nosilac liste Jakov Milatović. On je neposredno nakon objavljivanja rezultata poručio da je pred partijama veliki izazov.

„Srećna vam sloboda građani Podgorice. Hvala vam na podršci Pokretu Evropa sad. Krećemo da radimo kako bismo što pre, bez DPS-a, počeli da rešavamo probleme građana Podgorice. I kako bismo što pre od Podgorice napravili bolje i pravednije mesto za život svih građana i građanki“, poručio je Milatović.

Pokret osnovan pre 4 meseca
Pokret Evropa sad osnovan je pre samo četiri meseca kada su u junu ove godine dvojica ministara u Vladi Zdravka Krivokapića, Milojko Spajić i Jakov Milatović, odlučili da i zvanično uđu u politiku i osnovali pokret Evropa sad, koji nosi naziv njihovog ekonomskog programa 42. Vlade Crne Gore.

„Da Crna Gora ima prosečnu zaradu oko 1.000 eura. Penzioneri će imati minimalnu penziju 450 eura, nula odsto nezaposlenosti u Crnoj Gori, odnosno svako ko želi da radi imaće posao“, naglasio je Spajić iz ovog pokreta.

„Mi smo želeli da prezentujemo ideju i više puta sam spomenuo da je od toga ko će imati kakvu funkciju bitnija ideja i principi. Postoji forma za prijavu gde ljudi slobodno mogu da se prijave za ulazak u pokret, želimo da budemo otvoreni za sve, bez obzira da li nas neko poznaje, ili ne poznaje“, naglasio je tada Spajić.

Milatović je rekao je njihova interesna grupa svi kojima je na srcu sve ono što su danas izneli kao principe i program, odnosno unapređenje životnog standardna Crne Gore, pravo i pravda i opipljive evropske integracije.

(MONDO)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.