BRNABIĆ O SEDNICI PREDSEDNIŠTVA SNS I ODLASKU MIHAJLOVIĆEVE IZ VLADE: Vučić je politički mastermajnd, ne povlači potez, a da nema isplanirana 3 unapred! Mi smo na srpskom putu

09:13

24.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pink

 

Mandatarka  za sastav nove vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je nadu da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće povući sa te pozicije, ali i ocenila da je to što je rekao da bi na taj način kupio šest do devet meseci za Srbiju još jedan krunski dokaz koliko mu je Srbija na prvom mestu i koliko mu je stalo do nje.

– Nadam se da to toga neće doći, ali mislim da je potpuno jasno predsednik sada dao poruku i strancima da je spreman da ide dotle i da žtrvuje svoju poziciju. Čak i da se to desi, nadam se da nikada nećemo doći do toga, ali čak i da se desi, dok je SNS ta politika se neće menjati tako da nama će predsednik time kupiti neko dragoceno vreme, ali odgovori će uvek biti isti, dok je SNS – rekla je Brnabić u emisiji „Hit tvit“ na Pinku.

Ona je rekla da je Vučić „politički mastermajnd“ i da nikada ne povlači potez, a da nema isplanirana tri poteza unapred i alternativne poteze.

– Mislim da nikada nećemo doći do toga da se nalazimo u toliko bezizlaznoj situaciji da on mora da nam kupi šest do devet meseci tako što će podneti ostavku, ali je izuzetno odgovorno da neko kaže “Mene ne zanima funkcija“, jer on ne može da ima sledeći mandat – rekla je Brnabić i dodala da joj je čast da radi rame uz rame sa takvim čovekom.

Brnabić je rekla da u čitavom svetu znaju za Vučića i Srbiju kao zemlju koja u teškim vremenima vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku.

– Mislim da su naučili da Srbija više nema vladu koju prave tajkuni i ambasadori, već ima vladu koja je tu da radi u interesu isključivo našeg naroda i naše zemlje – dodala je Brnabić.

Brnabićeva je  prokomentarisala i događaje na Predsedništvu SNS kad je odlazeća ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović odbila da vodi Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i ocenila  da je „nekulturno“ to što neko iznosi detalje sa sednice naprednjaka u javnost, dodajući da ni ona neće biti u Vladi Srbije po okončanju mandata.

Premijerka Srbije  je navela da da joj je ovo verovatno poslednji mandat i dodala da je ovo prosrpska vlada u kojoj se nalaze „jaka imena i stručni ljudi“.

Na pitanje voditeljke da li je ovo antizapadna vlada jer, kako kaže, nema Zorane Mihajlović, a da će Aleksandar Vulin navodno ići na čelo BIA, te time ova „oba rešenja ukazuju na odmicanje od Zapada, jer je Zorana bila navodno zastupnik centara uticaja sa Zapada, a da Vulin sa svojom retorikom neće izazvati oduševljenje SAD-a“. Brnabić je rekla:

„Videla sam i kritike da je ovo proevrospka vlada, kao i da je ovo odustajanje od evropskih integracija i približavanje Rusiji. To govori da smo na srpskom putu“, dodala je mandatarka Brnabić i istakla da o direktoru BIA „o tom potom“.

Upitana da li očekuje odlazak iz stranke ljudi koji nisu reizabrani, Brnabić je rekla da ne zna i dodala da svako pojedinačno mora da odluči o sebi.

(TV Pink)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.