20 HILJADA RASADA DA SPREMNI DOČEKAMO JESENJU CVETNU SEZONU JKP Zelenilo: Većinu rasada proizvodimo sami, to je naših ruku delo!

13:26

21.10.2022

Podeli vest:

Foto: Printscreen/TV Pančevo

Zaposleni u JKP „Zelenilo“ ovih dana  rade na zameni letnjeg rasada novim jesenjim cvetnim rasadom. U rasadniku ovog javno komunalnog preduzeća proizvedono je oko 20 hiljada komada  jesenjeg rasada koji će do početka novembra biti postavljen u svim delovima grada.

Vredni radnici Javno komunalnog preduzeća „Zelenilo“ ovih dana uređuju grad  i to se može videti na svakom koraku. Radi se na zameni letnjeg rasada novim jesenjim koji će ulepšati grad tokom hladnih meseci, kaže Ženja Marinković, pejzažni arhitekta u Zelenilu,prenosi TV Pančevo.

Tu su hrizanteme, dan i noć, ukrasni kupus, bela rada i to je cveće koje će krasiti naše zelene površine sve do proleća kada će ponovo cvetati. Imamo puno posla, to je 20 hiljada rasada koji će se naći u našem gradu ove jeseni. Ono što je dobro jeste da nas vreme služi i da nam temperature omogućavaju da radimo, pa je i letnji rasad još lep na mestima gde je opstao. Mi ćemo se potruditi da do kraja oktobra i početkom novembra zamenimo letnji rasad i da spremni dočekamo jesenju cvetnu sezonu. Većinu rasada mi proizvodimo sami, to je naših ruku delo, naših radnika i inženjera koji vredno rade još od letnjih meseci kada je počeo proizvodni ciklus ovih vrsta.

 

Da cveće u gradu izgleda zaista lepo potvrdili su nam i naši sugrađani koji zbog toplog vremena često se odmaraju u parku i kažu da su i inače veliki  ljubitelji biljaka.

Meni se svo cveće dopada i ovo u gradu. Volim i cveće koje imam u svojoj kući u svom dvorištu , a naročito sobno cveće, kaže jedna sugrađanka za TV Pančevo.

Ja naročito volim cveće u dvorištu i orhideje, a i ovo cveće u  gradu mi se dopada, kaže druga su građanka

Kako bi cveće i trava u  centralnom gradskom parku bili što duže sveži i lepi, Zelenilo je postavilo i automatski zalivni sistem.

Ono će doprineti da naše zelene površine i tokom letnjih meseci budu lepe, kada nema dovoljno vlage. Olakšaće nam posao i u smislu zalivanja cveća koje će biti ravnomernije u pravom trenutku u jutarnjim ili večernjim satima u letnjem periodu. Nadamo se da će ovo biti najreprezentativnija površina što se tiče zelenila u našem gradu.

Narednih dana  nove sadnice biće postavljene u svim delovima grada. Ženja Marinković ističe da se posebno vodi računa  o Narodnoj bašti koja se svakodnevno uređuje kao bi svim Pančevcima ali i posetiocima našeg grada  na ovom mestu boravak bio što lepši.

TV Pančevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.