PRVOLIGAŠKA FUDBALSKA PANORAMA: Za deset dana četiri meča, u sredu 26. oktobra protiv Mačve

12:02

21.10.2022

Podeli vest:

Težak raspored za Železničar.

U sredu, 26. oktobra, protiv Mačve.

Zahuktala se prvenstvena trka za bodove u Prvoj ligi Srbije. Do odlaska na zimski odmor ima još mesec dana, a događaji i utakmice smenjuju se kao na filmskoj traci. Raspored je naročito težak za pančevačkog „Želju”, koji bije bitke na dva fronta, a mora da odigra i jedan odloženi susret.

Dakle, momcima koje predvodi trener Tomislav Sivić predstoje izuzetno važne utakmice, a na velikom iskušenju su bili i prethodnog vikenda. Na stadionu Fudbalskog kluba Bežanija odigran je derbi jesenjeg dela sezone, u kome su lider IMT i Železničar igrali nerešeno 0:0.

„Dizelka” iz Pančeva mogla je doći i do povoljnijeg rezultata, pogotovo u prvom poluvremenu, kada je nadigrala domaćina, ali ni ovako nije loše. Bila je to „nula” koja obećava i koja može da ohrabruje ljubitelje sporta u gradu na Tamišu.

IMT je najviše pokazao u dosadašnjem delu šampionata, zasluženo je lider na tabeli, ali ispostavilo se da nije bolji od Železničara.

– Iza nas je jako težak period, ali isto nas očekuje i narednih dana. Od pet utakmica, tri smo odigrali na strani i sve tri su završene sa istim rezultatom – 0:0. Derbi sa IMT-om opravdao je očekivanja. Dobro je što nismo primili gol, ali loše je što nismo uspeli ni da ga postignemo. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali više od igre, da smo bili bolji od rivala na terenu. U nastavku smo morali malo da menjamo, što zbog bolesti igrača, što zbog činjenice da neki momci nisu prošli pripreme. Kada se sve sabere, mislim da je osvojeni bod korektan rezultat. Mi u svaki meč ulazimo sa željom da pobedimo, pa će tako biti i u narednim duelima. Moramo dobro da igramo i s Vršcem, ali i da pazimo kako ćemo da rotiramo igrače, jer nas potom, već u sredu, očekuje odložena utakmica sa šabačkom Mačvom. Nadamo se najboljem, jer momci rade dobro. Samo malo nam nedostaje da dođemo u fazu da pobeđujemo u seriji, a verujem da će se i to dogoditi – rekao je šef stručnog štaba Železničara Tomislav Sivić na konferenciji za novinare održanoj u utorak u prostorijama kluba.

Duel protiv lidera „dizelka” je odigrala u sastavu: Mladen Živković, Marko Konatar, Marko Jovanović, Luka Petrović, Šaleta Kordić, Aleksandar Đorđević, Aleksandar Kovačević, Bojan Balaž, Milan Mirosavljev, Despot Obrenović i Aleksandar Simčević, a priliku su dobili i: Goran Brkić, Dario Grgić, Luka Janković, Marko Bačanin i Ognjen Dimitrić.

– Bila je to jako teška i zahtevna utakmica. Mislim da smo u prvom delu susreta bili bolji rival, ali nedostajala nam je završnica. Idemo dalje, predstoje nam velika iskušenja, ali želimo da pokažemo kvalitet, da povežemo nekoliko pobeda i da na kraju ostvarimo zacrtani cilj i plasiramo se u elitu – dodao je stub „Željine” odbrane Marko Jovanović.

Posle četrnaest odigranih utakmica „dizelka” se nalazi na deobi trećeg mesta. Ima 22 boda, baš koliko i Inđija, ali i dobru priliku da u finišu jesenje sezone poboljša svoj bodovni saldo.

Već u sredu, 19. oktobra, kada je ovaj broj „Pančevca” bio zaključen, fudbaleri Železničara odigrali su i utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije. U Pančevu su odmerili snage sa ekipom Novog Sada, a prvenstvenu trku za bodove u Prvoj ligi nastavljaju u subotu, 22. oktobra. Tog dana će u „zelenoj oazi” biti odigran južnobanatski prvoligaški derbi, a za bodove će se boriti Železničar i Vršac. Ova utakmica počinje u 14 sati. U isto vreme, ali u sredu, 26. oktobra, „Želja” na svom terenu dočekuje šabačku Mačvu.

Pančevac/A.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.