RAT U UKRAJINI: Iran poziva svoje građane da napuste Ukrajinu! Dvojica novinara poginula u Hersonu

09:17

21.10.2022

Podeli vest:

Foto: Printscreen/ Al Jazeera Balkans

U toku je 240. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini. Ruska vojska nastavlja da koristi dronove za onesposobljavanje vojne i energetske infrastrukture. Bivši predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov saopštio je da u ovom trenutku ne treba menjati format vojne operacije u Ukrajini.

10:58 
Ukrajinski mediji pišu da odjekuju eksplozije u Nikolajevu koji se nalazi pod kontrolom vlasti u Kijevu.

10.44

Ministarstvo inostranih poslova Irana pozvalo je svoje građane da se uzdrže od putovanja u Ukrajini i moli Irance koji se tamo nalaze da napuste zemlju.

Ranije su Kina, Egipat, Indija, Mađarska, Kirgistan, Uzbekistan, Turkmenistan i nekoliko drugih država pozvali svoje građane da napuste Ukrajinu.

 

10:27

Tokom granatiranja prelaza preko Dnjepra u Hersonu, ukrajinski vojnici su namerno gađali novinare, rekao je Kiril Stremousov, zamenik šefa regionalne administracije.

„Oni su namerno gađali Antonovski most dok su tamo bili novinari. To jest, zaključujemo da su gađali kako bi ubili one koji danas izveštavaju o situaciji u Hersonskoj oblasti. Najverovatnije je to bila dojava“, rekao je zvaničnik

 

9.15

Dvojica novinara  Televizije „Tavrija“ iz Hersonske oblasti poginula su u raketnom napadu na prelaz, saopštile su lokalne vlasti.

Na fotografiji je njihov automobil, koji se našao pod vatrom.

Prema prvim saznanjima,koji prenose mediji na društvenim  mrežama, poginuo je ruski producent i novinar Oleg Klokov.  “ Klokov je došao na sopstvenu inicijativu da razvije TV kanal Tavrija početkom oktobra“, rekla je zamenica šefa administracije Hersonske oblasti Katerina Gubareva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.