CRNA LISTA CRNOGORSKOG MUP-a: Igumanu Danilu i protojereju stavroforu Džomiću zabranjen ulazak u Crnu Goru! Vraćeni sa graničnog prelaza

08:55

21.10.2022

Podeli vest:

Foto: Printscreen/Jutjub/Manastir Podmaine - PROPOVEDI

 

Igumanu manastira u Dajbabama arhimandritu Danilu (Išmatovu) zabranjen je ulazak u Crnu Goru i on je vraćen sa graničnog prelaza, piše portal podgoričkog Dana pozivajući se na nezvanična saznanja.

Prema istim saznanjima Dana, na listi crnogorskog MUP-a zabranjenih ulazaka u Crnu Goru je i protojerej stavrofor Velibor DŽomić.

Za sada nije poznato zašto je igumanu Danilu zabranjen ulazak u Crnu Goru, koju je napustio pre nekoliko dana, gde je sinoć hteo da se vrati, ali mu pogranična policija nije dozvolila.

Arhimandrit magistar Danilo (Išmatov) rođen je 7. maja 1962. godine u Iževsku (Rusija). Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Moskvi 1990. godine i na Pravoslavnom Univerzitetu Sv. Jovana Bogoslova u Moskvi 2004. godine, a magistrirao je na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu 2008. godine.

Zamonašen je u Danilovskom manastiru u Moskvi 1995. godine. Bio je iguman Belogorskog manastira u Permu od 1998. godine.

Nakon upokojenja igumana Luke (Anića) postavljen je za starešinu Manastira Dajbabe 9. februara 2013.

Mitropolit Amfilohije postavio ga je za arhimandrita u Crkvi Svetog Đorđa u Podgorici 2014. godine.

Dan navodi da je u Ministarstvu unutrašnjih poslova odobrena lista sa nizom osoba kojima nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, a među njima je i protojerej stavrofor dr Velibor DŽomić.

DŽomić je bio dugogodišnji paroh podgorički, starešina Crkve Svetog Đorđa pod Goricom, arhijerejski namesnik podgoričko-kolašinski i koordinator Pravnog saveta Mitropolije crnogorsko-primorske

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.