RAT U UKRAJINI Ruska PVO: Oboreno više dronova na Krimu i Sevastopolju! Ukrajinska vojska: Oboreno 12 kamikaza u Nikolajevskoj oblasti!

08:21

19.10.2022

Podeli vest:

Foto: printscreen/YT

Dvesta trideset osmi dan rata u Ukrajini. Granatiran Energodar, u kojem se nalazi nuklearna elektrana Zaporožje. Moskva potvrdila da su nastavljeni napadi na energetske sisteme Ukrajine. Kijev odgovara da je u ruskim udarima uništeno 30 odsto elektrana. Saopštava da razmatra prekid diplomatskih odnosa sa Teheranom zbog upotrebe iranskih dronova kamikaza. Belorusija poziva građane da provere da li ispunjavaju uslove za vojnu službu.

10:50
Ruske trupe su napredovale u pravcu Avdejevke, saopštio je vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin televiziji „Rusija 24“.
„11. puk prilično uspešno razvija svoju operaciju oslobađanja naselja Pervomajskoje, u saradnji sa bataljonom Somali. Ima određenih uspeha“, rekao je on.
Oružane snage Ukrajine od 2014. godine drže pozicije na teritoriji Avdejevskom hemijskom kombinatu. To im omogućava da otvaraju vatru na civilu infrastrukturu Donjecka i drugih susednih gradova i mesta.

10:05
Sistem PVO oborio je više dronova na Krimu i Sevastopolju, rekao je savetnik šefa republike Oleg Krjučkov.
„Bespilotne letelice su ponovo oborene na Krimu i u Sevastopolju. PVO je dejstvovao. Nebo poluostrva je pod zaštitom“, napisao je Krjučkov na svom Telegram kanalu.
Ranije je guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev rekao da je na severnoj strani grada oboren dron, deo krhotina pao je na stambeni objekat u privatnom sektoru i izazvao požar, nema povređenih.
Na Krimu je od aprila na snazi „žuti” nivo terorističke opasnosti, a u Sevastopolju – od kraja jula.

9.26

Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je 12 neprijateljskih dronova kamikaza Shahed -136 iznad Nikolajvske oblasti, objavila je Vazdušna komanda Jug, prenosi Ukrinform.

„U noći 19., neprijatelj je napao Nikolajevsku oblast dronovima kamikaza Shahed-136. Jedanaest dronova su oborile snage i sredstva PVO Vazdušne komande Jug, a jedan vojnici Nacionalne garde Ukrajine“, objavila je komanda na Fejsbuku

07:29
Kijevske vlasti su grupisale mnogo plaćenika i vojne tehnike na liniju fronta u Hersonskoj oblasti, rekao je Sputnjiku zamenik načelnika regionalne administracije Kiril Stremousov.
Istovremeno, prema njegovim rečima, nema bojazni oko predaje Hersona.
„Govorimo o odbrambenom procesu Hersona. Grad Herson se pretvara u tvrđavu“, naglasio je Stremousov.
Ranije je vršilac dužnosti guvernera Hersonske oblasti Vladimir Saldo rekao da je doneta odluka o organizovanoj selidbi civilnog stanovništva Berislavske, Belozjorske, Snigirevske i Aleksandrovske opštine na levu obalu Dnjepra. Prema njegovim rečima, ukrajinska strana gomila snage za ofanzivu velikih razmera.

07:17

„Sve govori da će u najbliže vreme početi bitka za Herson“, rekao je portparol Zaporoške oblasne administracije Vladimir Rogov.

07:15
Ukrajinske trupe granatirale su Donjeck i Makijevku, ispalivši ukupno osam granata kalibra 155 milimetara, saopštili su u Donjeckoj Narodnoj Republici.

„Granatiranje, prvo industrijske zone, a potom i samog grada, počelo je oko ponoći i nije prestalo ujutru“, napisao je Orlov i apelovao na građane da ostanu kod kuće.

Napominje se da postoji prijava oštećenja na jednoj od trafostanica, kao i na zgradi Izvršnog odbora gradskog veća.

S druge strane, proruska vojno-civilna uprava je saopštila da je ukrajinska vojska jutros otvorila vatru na različite delove Energodara, prenosi Tas.

Nema informacija o žrtvama među civilnim stanovništvom.

(Ukrinform, Tanjug/Tas/RTS7Sputnjik)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.