NIJE POMOGLA NI PREPUNA ARENA: Partizan opet vodio celu utakmicu, pa na kraju prokockao pobedu

07:23

19.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/BC Partizan TV

Imali su crno-beli “plus devet“ sredinom poslednje deonice, ali su to olako prokockali…

Košarkaši Partizana doživeli su i treći poraz ove sezone u Evroligi. Posle neuspeha u duelima protiv Albe u Berlinu i Baskonije u Vitoriji, tim Željka Obradovića je večeras poražen i u prvom meču na domaćem terenu – od Armanija iz Milana rezultatom 80:75.

Utakmica je za Partizan počela kako se samo poželeti moglo, crno-beli su vrlo brzo stekli osetnu prednost, poveli sa 13:2, pa 19:8, uz očekivano izvanrednu energiju sa tribina, ali na takvu atmosferu je navikao Bili Beron koji je sa dve vezane trojke uspeo da smanji razliku i njegovim poenima je Armani smanjio na 21:17.

Ali, do kraja prve deonice Partizan je uzvratio sa dve trojke, a Panter je uz zvuk sirene izazvao delirijum u dvorani za “plus deset“ – 27:17.

Predvođen Brendonom Dejvisom i Šejvonom Šildsom, Armani je u drugoj četvrtini došao do svoje igre, prišao je na 35:34 i neutralisao najveće Partizanove adute u napadu, ali onda je odgovornost na sebe preuzeo Danilo Anđušić koji vezuje dve trojke i zajedno sa borbenim Lesorom nešto kasnije vraća Partizanu desetak poena prednosti, a na poluvreme se otišlo rezultatom 49:41 za crno-bele.

Mnogo veće probleme Partizan je imao u trećoj deonici, u kojoj bukvalno niko osim Zeka Ledeja nije uspevao da poentira u domaćem timu, pa je svih 12 poena crno-belih u tih deset minuta pogodio upravo Ledej. Ali, to nije bilo dovoljno da se sačuva prednost, Armani je ovaj deo igre dobio sa 21:12 i uneo poen prednosti u poslednju četvrtinu.

Konačno je Naneli “probio led“ u napadu početkom prve četvrtine, Ledej je nastavio da pogađa, sve to uz veoma važnu ulogu LEsora pod košem i Partizan je ponovo došao do osetne prednosti – 71:62.

Printscreen/yt

Međutim, kada se očekivalo da Partizan prelomi ovaj meč u svoju korist, usledila je serija grešaka crno-belih u napadu i Armani je prišao na 71:69.

Tim rezultatom se ušlo u poslednja tri minuta, kada Egzum prekida seriju rivala i poentira za 73:69. Armani uzvraća trojkom Pengosa, a na drugoj strani još jedna lopta koja je bila upućena Lesoru ne dolazi do centra Partizana i gosti su došli u priliku da povedu, a Šilds to i čini sa linije slobodnih bacanja.

Posle još jednog lošeg napada Partizana, Papapetru pravi čudesnu “rampu“ i zadržava nadu u trijumf crno-belih. Ali, i dalje se Partizan muči u napadu, promašuju i Madar i Panter, uzalud je bio i ofanzivni skok Lesora…

Pod košem crno-belih novi prekršaj nad Dejvisom koji je oba puta bio precizan sa linije penala i Armani dolazi do vođstva od 76:73 na 48 sekundi pre kraja.

Šilds sa 25 i Dejvis sa 15 poena su predvodili italijanski tim do pobede, Pangos ih je pratio sa 12, a Beron je upisao 10. U Partizanu najbolji Ledej sa 23 i Lesor sa 12 poena i 10 skokova, a Madar sa 10 i Anđušić sa devet poena osali su na učinku iz prvog poluvremena.

Već za dva dana Partizan će imati novu priliku da ostvari prvu pobedu, jer mu u goste dolazi italijanski Virtus.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.