Kancelarija za KiM: Ispisivanje grafita UČK u Sušici nastavak zastrašivanja srpskog naroda

12:29

18.10.2022

Podeli vest:

Foto> Kancelarije za KiM

BEOGRAD – Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je na banderi u selu Sušica, nadomak Gornje Gušterice, ispisan grafit koji „slavi terorističku organizaciju Oslobodilačku vojsku Kosova (UČK)“.

Kancelarija je u saopštenju osudila incident i ocenila da je taj slučaj nastavak stalnih nastojanja da se srpski narod na Kosovu zastraši i da se medju Srbe dodatno unese nespokojsvo i nemir“.

„Kancelarija apeluje da se sa tom praksom smesta prestane, kako već osetljiva i krhka bezbednosna situacija u pokrajini ne bi bila još više narušena“, dodaje se u saopštenu.

Iz kancelarije su naveli da su incidenti usmereni prema Srbima sve učestaliji i da oni nekada imaju drastične oblike imovinskih i krivičnih delikata, a da su to nekada „sasvim neprikriveni izlivi mržnje, kao u ovom slučaju“.

„Apelujemo na Srbe da ne nasedaju na provokacije, a očekujemo da policija i ostali bezbednosni činioci na Kosovu i Metohiji preduzmu vidljive i odlučne korake kako bi rasvetlili ovaj i sve duge incidinte i kaznili odgovorne“, stoji u saopštenju.

Foto> Kancelarije za KiM

Kosovoonline

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.