NIJE DOVOLJNO DA SRBIJA UVEDE SANKCIJE RUSIJI: Tapšali bi nas 5 dana, a onda tražili da se odreknemo KiM! PREDSEDNIK NA PROSLAVI 20 GODINA BIA

11:38

17.10.2022

Podeli vest:

Foto: printscreen: TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanosti povodom obeležavanja 20. godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije.

Danas se proslavlja i 123. godine od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove.

„Ne možemo se isključivo oslanjati na vojsku kako bismo ostvarili ciljeve nacionalne bezbednosti. Danas čini mi se da živimo u vremenu u kojem je aktivnost naše službe najvažnija, posebno prema spoljnom faktoru. Beograd je poslednjih nedelja poput Kazablanke. Kada imamo goste iz Rusije, otkrivamo one iz zapadnih službi koji ih prate. Kada imamo goste sa Zapada onda one druge koji ih prate u stopu. To govori samo koliko su svi zainteresovani ne samo jedni za druge, već za ovo parče zemlje, koje bismo da sačuvamo za sebe“, kaže Vučić.

Ako vi mislite da bi bilo dovoljno da Srbija kaže, sutra uvodimo sankcije Rusiji? Tapšali bi nas 4, 5 dana. Ne bi to bilo dovoljno, posle nekoliko dana rekli bi ili ste za budućnost, ili želite da budete na pravoj strani istorije. A ta prava strana istorije nema mnogo veze sa argumentima, nego da ste na njihovoj strani. Ta prava strana vam kaže, odrecite se KiM, jer jedino tada ćete dobiti mali poklon. Padne li vam na pamet da odbijete onda ste u problemu. Ne preti niko danas meni, zbog mesta predsednika Srbije, već prete neskriveno celoj našoj zemlji i njenom opstanku. Problem su vize? Nije problem, usaglasićemo se. Problem Burundi, Indija? Nije problem. Da uvedemo sankcije, jer njima smeta da postoji zemlja koja štrči i želi pravo na svoje mišljenje“, rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija nijednu zemlju nije napala, ali je bila surovo kažnjena.

„Čekaće nas teški izbori u budućnosti i mnogo problema. Svuda su samo interesi i mnogi sa Istoka će da gledaju da budemo što dublje uvučeni u problem. Ostaće veoma malo nas koji imamo samo jednu zemlju i koji ne idemo licemerno među ljude“, dodaje on.

 

Foto: Printscreen/TV Beograd

 

Nakon obraćanja predsednika Vučića Bratislav Gašić mu je uručio specijalno priznanje.

Svečanosti uz predsednika Vučića prisustvovali su i direktor BIA Bratislav Gašić, ministar finansija Siniša Mali, predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić i druge zvanice.

Vučić je položio venac ispred ploče sa imenima poginulih pripadnika srpske bezbednosne agencije.

Svečanost je počela himnom „Bože pravde“, a nakon toga je prikazan dokumentarni film o istoriji ove agencije.

Bratislav Gašić, direktor BIA, rekao je da srpska služba ima kontinuitet od tri veka, koji su obeležile velike krize.

„Istorija, zajedno sa kulturom i jezikom tvore nacionalni identitet jednog naroda. Mada ocena uloge službe na ovim prostorima pripada istoričarima, BIA ne odustaje od tradicije i kvaliteta. Agencija stalno potvrđuje svoju relevantnost i stručnost“, rekao je Gašić.

Svečanosti prisustvuje i ministar Siniša Mali, koji se oglasio na svom Instagram nalogu.

 

(B92)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.