DVE SESTRE, DVE REPREZENTACIJE: Tijana igra za Srbiju, Dajana za Bosnu, na terenu su ljuti rivali, dok su van njega nerazdvojne

08:48

17.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt

Nakon osvojenog Svetskog prvenstva u odbojci, porodica iz Bileće biće bogatija za još jednu zlatnu medalju.

Srbija je osvojila drugo uzastopno zlato, a Tijana Bošković drugu uzastopnu titulu najkorisnijeg igrača šampionata. O njoj mnogi već sada pričaju kao o najboljoj odbojkašici svih vremena, iako ima tek 25 godina, a ono što je najzanimljivije je da dolazi iz sportske porodice u kojoj su svi članovi veoma uspešni.

Dajana je starija Tijanina sestra, ima 28 godina i takođe se bavi odbojkom, igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dok je najmlađi član porodice njihov brat Vuk, koji je rođen 2000 godine ali je svoju visinu, za razliku od sestara, rešio da iskoristi baveći se košarkom.

Ono što je najzanimljivije je to da dve rođene sestre igraju za različite reprezentacije, Tijana nastupa za Srbiju, dok Dajana nastupa za Bosnu i Hercegovinu, i igra poziciju korektora, kao i Tijana. Dosta dugo su čekale na njihov prvi međusobni duel, a do takve prilike je došlo 2021 godine na Evropskom prvenstvu koje se održavalo u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj.

Printscreen/yt

U toj utakmici Srbija je odnela pobedu, a nakon utakmice Tijana Bošković je izjavila da iako su na terenu sportski rivali, nije moguće da ne razmeni po koju rečenicu i osmeh sa svojom rođenom sestrom, dok je Dajana izjavila da joj je to jedan od „najslađih“ poraza u karijeri. Jedini kojima „teško“ padaju međusobni susreti dve sestre su njihovi roditelji, koji su im čak pretili izbacivanjem iz kuće ukoliko na utakmici budu blokirale jedna drugu, naravno sve to uz dozu osmeha.

Što se tiče Vuka Boškovića, on je najmlađi član porodice Bošković, ima 22 godine, visok je 2 metra i za razliku od svojih sestara, bavi se košarkom. Nastupao je za mladi tim Igokee i banjalučkog Borca, igra na poziciji krilnog centra i do sada se sasvim dobro pokazao. Dok je nastupao u U19Aba ligi imao je prosek od 23 poena i skoro 10 skokova po utakmici, dok je takođe nastupao i za mlađe selekcije reprezentacije Srbije.

Sve u svemu, jedna velika sportska porodica, na koju su ponosne čak dve nacije!

Pančevac/M.S

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.