CRVENA ZVEZDA JEDVA DO NOVA TRI BODA: Gol Kataija iz penala u 75 minutu dovoljan za minimalan trijumf protiv Radničkog 1923

07:49

17.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/MozzartBet Superliga Srbije

Težak trijumf šampiona Srbije posle evropskog poraza.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Kragujevcu Radnički 1923 rezultatom 1:0, u 15. kolu Superlige Srbije.

Muku je mučila danas Zvezda na „Čika Dači“, pogađala stativu i prečku, nije bila na svom nivou, a gol odluke postigao je rezervista Aleksandar Katai u 75. minutu iz penala.

Zvezda se nakon ovog trijumfa sa 35 bodova ponovo osamila na čelu tabele, ima tri boda više i dva meča manje od TSC-a i što je još važnije, pobegla je Partizanu na +8 i stvorila mu pritisak pred večerašnji duel sa Čukaričkim.

Radnički je sada na devetom mestu sa 18 bodova na svom kontu.

Prvo poluvreme bilo je za zaborav.

Najbliža pogotku bila je Crvena zvezda u 39. minutu, kada je Kanga gađao iz slobodnog udarca i uzdrmao stativu. Prvi šut u okvir gola crveno-beli su uputili tek u 43. minutu preko Ivanića i to dovoljno govori kako su igrali.

Radnički je bio odvažan, isprsio se pred šampionom i pokazao da nije slučajno vezao tri pobede u šampionatu. Ipak, u napadu je domaćem timu nedostajao završni pas i nije došao u situaciju da ugrozi Borjana.

Zvezda je u tom periodu izgleda mislima još bila u Budimpešti. Trener Miloš Milojević je „razdrmao“ tim sa četiri promene u prvoj postavi, ali to mu nije donelo željeni rezultat.

Osim Kangine stative, šampion Srbije nije uradio ništa vredno pomena na „Čika Dači“ u prvom delu. U 30. minutu je Ivanić glavom zatresao mrežu, ali je taj gol poništen nakon VAR provere, pošto je Ben, koji je uputio centaršut, bio u ofsajdu.

Favorizovani gosti su se prenuli na početku drugog poluvremena i počeli da napadaju u talasima.

Pokušavali su Ivanić i Pešić, a u 54. minutu uigrana akcija iz prekida. Kanga je proigrao Bena, a ovaj iz veoma dobre pozicije očajno zahvatio loptu i poslao je nebu pod oblake.

Milojević je u 57. minutu posegao za trostrukom izmenom. Ušli su Katai, Bukari i Krstičić, a izašli Ben, Mitrović i Kanga.

Katai je posle samo 47 sekundi na terenu mogao do gola. Tukao je glavom i gađao zamalo pred stative.

Pritisak Zvezde se pojačavao iz minuta u minut, a domaći nisu mogli da izađu sa svoje polovine.

Danas se Kataiju igrao fudbal. U 64. minutu je maestralno izveo slobodan udarac, prebacio „živi zid“, a saveznik golmana Raičevića bila je prečka.

Minut kasnije je Gobeljić bio u velikoj šansi, a u odsudnom trenutku je uklizao štoper Kragujevčana Cvetinović, izblokirao mu šut i spasio siguran pogodak.

U 70. minutu je krilni napadač Ibrahim Mustafa zamenio levog beka Srnića i to je bio znak za totalnu Zvezdinu ofanzivu.

I onda 73. minut. Mijailović je poslao centaršut u kazneni prostor, a tamo su u duelu bili Pešić i Cvetinović. Defanzivac Radničkog je povukao napadača Zvezde, ovaj je pao, a sudija Lukić pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Katai, šutirao veoma loše po sredini gola, Raičević je najpre odbranio, a onda se lopta na volšeban način odbila od njega i završila u mreži, za 0:1 u 75. minutu.

U finišu je Radnički krenuo napred, pokušao je da dođe do izjednačenja, a Maksimović je u 91. minutu imao kolosalnu šansu. Pokušao je glavom da matira Borjana posle centaršuta Čolovića sa desne strane i bio neprecizan za nekoliko centimetara.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.