SRBIJA JE PONOVO NA KROVU SVETA! Naše odbojkašice rutinski savladale Brazil u finalu i bez poraza odbranile titulu!

07:23

17.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Volleyball World

Nesavladiva selekcija Danijelea Santarelija uspela da se popne na svetski tron!

Četiri godine nakon što je Srbija osvojila svetsko zlato u Japanu, novo zlato na Svetskom prvenstvu. Izabranice Danijelea Santarelija su uspele da savladaju Brazil u finalu Svetskog prvenstva u Holandiji i Poljskoj sa ubedljivih 3:0 (26:24, 25:22, 25:17)!

Valja napomenuti i da je naša reprezentacija na ovom prvenstvu bila toliko dominantna da je pobedila u svih 12 mečeva, kao i da je izgubila svega pet setova.

Nešto slabiji početak prvog seta.

Sjajni blok Jovane Stevanović je pokrenuo naše devojke, odmah su izjednačile na 10:10, da bi onda pogodila i Tijana Bošković za 11:10.

Igralo se poen za poen, sve do novog bloka naše reprezentacije za 14:16. Brazilke su se vratile u set, gledali smo veoma neizvestan finiš, nekoliko izuzetnih poena, naše rivalke su se držale, a onda fantastičan blok za 22:24 u korist Santarelijevog tima.

Prvu set loptu Lazović je poslala u aut, a onda slabija organizacija našeg tima za 24:24. Ipak, Tijana Bošković pogađa, onda Brazilke šalju loptu u aut za 24:26 i prednost našeg tima u setovima.

Slab početak naših reprezentativki i početkom drugog seta, slabija koncentracija je rezultatirala prednošću od 6:2 za Brazilke.

Naše odbojkašice su uspele da stignu do 10:11 nakon bloka Jovane Stevanović, pojačavale su ritam, a onda nakon jedne neobičnije akcije koju završava Tijana Bošković naš tim uspeva da izjednači na 12:12.

Ipak, Brazilke se bolje snalaze u nastavku, povele su sa 16:13, imale su par dobrih blokova i vezale tri poena. Onda je na servis došla Jovana Stevanović, Srbija je vezala šest poena za 16:19.

Nije izostala neizvesna završnica. Nakon što je Tijana Bošković izblokirana na semaforu je bilo 21:20, a onda i izjednačenje na 22:22. Ipak, izabranice Santarelija uspevaju da se povežu u finišu još jednom i da nakon izvrsnih servisa Katarine Lazović i sjajnog bloka uspevaju da osvoje set.

U poslednji su naše devojke ušle sa daleko više samopouzdanja od svojih protivnica, Brazilke su grešile, a odlična je bila Bojana Drča. Imale su Srpkinje 6:10, potom i 8:14, a nakon jednog poena koji je trajao skoro minut, Tijana Bošković je uspela da plasira loptu u prazan prostor za ogromnu prednost našeg tima – 8:15!

Nisu pomogli ni tajm-auti, Santareli je polako počinjao da slavi, Srbija je bila nadomak osvajanja prvenstva sveta.

Olako su održale prednost, Brazilke su bile veoma neorganizovane, bilo im je dosta problema u prebacivanju lopte na drugu stranu, a kamo do osvajanja poena…

Sa druge strane, naše reprezentativke su blistale, na kraju, sasvim zasluženo, nova titula prvaka sveta!

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.