ZVEZDA PALA PRED SAM KRAJ UTAKMICE: Crveno beli nedovoljno koncentrisani u finišu utakmice, tesna pobeda Panatinaikosa

07:29

14.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt

Atinjani u dramatičnoj završnici ostvarili pobedu.

U utakmici drugog kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde večeras su pred svojim navijačima u “Pioniru“ poraženi od Panatinaikosa rezultatom 77:75.

Ovo je drugi Zvezdin poraz u prva dva kola Evrolige, a Panatinaikos je upisao prvi trijumf posle startnpg poraza od Reala.

Pred početak meča u centru pažnje bio je Dejan Radonjić, doskorašnji trener Crvene zvezde koji je od ovog leta na klupi Panatinaikosa, a od kluba je dobio i prigodan poklon.

Energija sa tribina je nosila crveno-bele u uvodnim minutima meča, ređale su se trojke Holanda, Lazića, odličan je bio i Bentil i Zvezda je uspela da stekne blagu prednost. Međutim, Radonjićev tim nije dozvoljavao da ona postane i ubedljiva, pa se Panatinaikos konstantno vraćao posle Zvezdinog vođstva od četiri do šest poena razlike.

Zvezda je prvu četvrtinu dobila sa 24:18, ali je u drugoj Panatinaikos zaigrao bolje, crveno-beli su sve teže dolazili do poena i gosti predvođeni Endrjuzom, Grigonisom, Papajanisom na poluvreme odnose četiri poena prednosti – 42:38.

Kako je završila prvo, Zvezda je tako započela i drugo poluvreme. Bilo je dosta grča u napadu, ali je odbrana bolje funkcioonisala, pa te Zvezdine probleme Panatinaikos nije uspevao da značajnije iskoristi.

Rezultatska neizvesnost je potrajala do samog kraja, uz dosta prekida od strane sudija koje su previše često gledale snimke spornih situacija.

U finišu penal-završnica u kojoj su se bolje snašli gosti, a ključne poene sa linije slobodnih bacanja postigao je Li na četiri sekunde do kraka, čime je doneo vođstvo Panatinaikosu od 77:74.

Nisu Atinjani dozvolili Zvezdi da izvede poslednji napad, odmah je fauliran Dobrić koji pogađa prvo, ali ne i drugo slobodno bacanje, pa je slavlje Radonjićevog tima moglo da počne.

Ben Bentil je večeras bio najbolji u ekipi Crvene zvezde sa 18 poena i šest skokova, uz njega još jednino Hasan Martin sa dvocifrenim poenterskim učinkom od 12 poena i tri skoka.

Litvanci su “dirigovali“ u pobedničkoj ekipi –Grigonis sa 17, Gudaitis sa 12 i Ponitka sa 10 poena.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.