KAO STUDENTI ŽIVELI SMO U NEMAŠTINI: Dušan Kovačević progovorio o prijateljstvu sa RADOŠEM BAJIĆEM, a prisetio se i SVADBE

13:38

13.10.2022

Podeli vest:

Foto: RTS

 

U holu Jugoslovenske kinoteke predstavljena je juče monografija Radoša Bajića „Moj život – moja priča“. Proslavljeni srpski glumac, scenarista i reditelj nedavno je zaokružio 45 godina izuzetno uspešnog umetničkog rada i stvaranja. Iza njega je blistava glumačka karijera sa više od stotinu uloga na filmu i televiziji, a još kao studenta upoznao ga je akademik Dušan Kovačević.

– Sreli smo se prvi put pre više od 50 godina u Knez Mihailovoj ulici, gde je bila Pozorišna akademija. Bili smo studenti. Tokom više od pola veka družili smo se i povremeno radili. Došli smo u Beograd istim putem Balkanskom ulicom. Sećam se da smo kao studenti živeli u nemaštini. Radoš ima iza sebe veliki karijeru, a on je, narodski rečeno, veliki domaćin. U njegovom slučaju je to tačno, jer je porodica uključena i radi s njim u „Kontrast studiju“ – kaže Kovačević za Kurir.
Radoš i on su zajedno radili na film „Heroji Halijarda“.

– To je jedan od najvećih projekata. Premijera je planirana za kraj naredne godine, a ja sam tu pomogao kao koscenarista. Biće to jedan veliki značajan filmski projekat – priznao je pisac.
– Nije to bilo kako piše Radoš. Moja svadba je trajala tri dana. Radoš priča o jednoj noći. Imao sam to momačko veče. Sve zajedno je bilo puno sveta. Živeo sam u dva grada i bilo je ljudi sa svih strana. Više se to ne pravi na taj način. Iz Šapca je išlo više od 30 automobila. Svirale su tri muzike – otkrio je Kovačević.

O Radošu su govori njegov sin Nedeljko Bajić, glumica Danijela Nela Mihailović, a odlomke je čitao Nikola Rakočević. Knjigu su zajedno izdali „Kontrast studio“ i izdavačka kuća „Službeni glasnik“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.