CRVENA ZVEZDA VEČERAS DOČEKUJE PANATINAIKOS: Pun „Pionir“ za evroligašku premijeru u Beogradu

08:49

13.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt

Košarkaši Crvene zvezde mts dočekuju večeras ekipu Panatinaikosa u evroligaškoj premijeri u Beogradu.

Meč se igra u hali „Aleksandar Nikolić“ od 19 časova, a crveno-beli očekuju pune tribine popularnog „Pionira“ protiv jednog od evroligaških velikana.

Meč sa Panatinaikosom će imati posebnu važnost jer „zelene“ predvodi najtrofejniji trener u istoriji Zvezde Dejan Radonjić.

Crvena zvezda je nakon uvodnog poraza protiv aktuelnog prvaka Evrope Anadolu Efesa u kome je bio znatno konkurentnijia nego što to govori rezultat, odigrala čvrstu utakmicu protiv Budućnosti i bez gotovo 2/3 spoljne linije (Marković, Nedović i Dobrić) zabeležila izuzetno važnu pobedu koja predstavlja dobar uvod za evro premijeru u Beogradu.

Trener Vladimir Jovanović i dalje ima problema sa povredama igrača, a konačan sastav za Panatinaikos biće poznat neposredno pred početak meča:

„Mislim da će bar jedan od ove trojice koji nisu igrali biti u mogućnosti da nam pomogne. Znamo Panatiniakos, šta igraju, znam da je to skup odličnih igrača i da oni, kao i mi, imaju problem sa povredama, ali da su napravljeni da prave dobre rezultate. U seriji su od dva poraza, ali to može da bude i jedna stvar koja može da im ide na ruku, u smislu motivacije i reakcije. Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobru utakmicu, da odigramo sa velikom energijom i da pružimo svoj maksimum“, rekao je Jovanović koji je dodao da puna hala predstavlja motiv više.

Domaći teren motiviše i igrača Stefana Lazarevića.

„Otvaramo sezonu pred našim navijačima, igramo na domaćem terenu koji znamo šta donosi, energiju i prednost. Protivnik nam je poznat, spremamo se za utakmicu, gledali smo snimke, ali od prvog minuta primarno je ispunjavanje zadataka i dogovora koji napravimo pre utakmice. Idemo minut po minut, korak po korak pa ćemo videti u kom smeru ide meč. Ono što je važno – fokus mora biti maksimalan od prvog minuta. Ponavljam, Poznajemo se, imaju problem sa organizatorima igre nema Nejta Voltersa, Paris Li je jedini klasičan plejmejker, ali imaju izuzetno kvalitetne zamene“, rekao je Lazarević.

KK Crvena zvezda mts apeluje na sve koji dolaze u dvoranu u četvrtak uveče da krenu ka hali nešto ranije zbog kontrola na svim ulazima hale.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.