NAJVEĆI ISPIT DO SAD ZA CRVENO BELE: Zvezda večeras dočekuje Mađarski Ferencvaroš u okviru 4. kola Lige Evrope

07:59

13.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt

Crvena zvezda će tražiti novu pobedu i čini se da samo ona dolazi u obzir.

Crvena zvezda izgleda sjajno početkom oktobra.

Ekipi Miloša Milojevića je očigledno prijala reprezentativna pauza u kojoj su vredno radili, pa više nećete videti uspavanost Aleksandra Kataija, bolne grimase Aleksandra Pešića, nedostatak istrčavanja u poslednjih desetak minuta i grčenja mišića u 80. minutu.

Čini se da je Miloš Milojević uneo svežinu u ekipu, možemo reći i da mu je trebalo malo vremena, bitno je i da desnog beka igra desni bek, kao i da Eraković igra na svojoj prirodnoj poziciji.

Sve se videlo protiv Ferencvaroša, o izostanku Bukarija niko i ne govori jer je sve bilo perfektno, iako je i sam Milojević priznao da je bilo situacija kojima je bio nezadovoljan i na kojima će raditi.

Videlo se na meču protiv Spartaka, koji je daleko slabiji od Ferencvaroša, da Zvezda ima praktično još jednu garnituru igrača na koje može da računa u četvrtom kolu Lige Evrope.

Ipak…

Ferencvaroš ima svoje adute, a preko vikenda su dokazali izuzetan kvalitet.

Neko će reći da trener Stanislav Čerčesov ima strah od Srba, setimo se kako je sa Rusijom počišćen sa terena kada je bilo 5:0, sada je sa Ferencvarošem bilo 4:1 protiv Zvezde.

U odnosu na duel sa srpskim šampionom, trener Ferencvaroša Stanislav Čerčesov je napravio čak pet izmena u startnoj postavi protiv Debrecina, pa su tako poštedu dobili i veliki aduti „Fradija“ u ofanzivi – Nguen i Boli. Njihova mesta zauzeli su večeras Mae i Gojak.

Kakvu ćemo utakmicu gledati u četvrtak?

Zvezda će sigurno igrati svoju igru, Milojević neće previše kalkulisati i plašiti se napada domaćina, a imajući u vidu formu crveno-belih, treba se nadati da će biti napadački raspoloženi i da će postići makar dva gola. Sa druge strane, ne možemo reći da je sve perfektno u odbrani, pa treba očekivati i golove na drugoj strani.

Šta očekivati od ostalih mečeva?

Fenerbahče je preko vikenda odigrao utakmicu od devet golova i treba očekivati da nastave u sličnom ritmu, Ener Valensija je u izuzetnoj formi jer je postigao 10 golova na 9 mečeva u turskom šampionatu i favoriti su protiv Larnake. Roma će bez Dibale na Betis što je veliki hendikep u napadu, Arsenal će imati problem sa motivacijom posle pobede nad Liverpulom u Norveškoj, dok od Lacija treba očekivati pobedu nad Šturmom.

Mančester junajted je apsolutni favorit protiv Omonije i treba očekivati da igraju u nešto drugačijem sastavu nego inače, a valja napomenuti i da je Monako u izvrsnoj formi i da možda treba pokušati i sa njihovom pobedom na gostovanju u Trabzonu.

PSV bi mogao da pomogne Srbiji i da savlada Cirih, odnosno da smiri koeficijent Švajcaraca, a treba očekivati i laku pobedu Real Sosijedada protiv Šerifa.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.