PRONAĐEN MUŠKARAC KOJI JE ČEKIĆEM NAPAO LARU: Uhapšen je slučajno, policija iz njegove kuće dobila prijavu za divljanje

13:48

12.10.2022

Podeli vest:

Nemačka policija pronašla je muškarca koji je u petak rano ujutro u nemčakom mestu Mainhardt napao i čekićem izudarao 16-godišnju Laru Morislavić iz Garešnice.

Da je devojka brutalno pretučena, potvrdila je njena majka Snježana ranije danas rekavši da je Laru na putu do škole na autobuskoj stanici nepoznati muškarac iz čista mira napao i tukao čekićem po glavi.

Kako je saopštila nemačka policija, tog su jutra u Mainhardtu u okrugu Švebiš Hal brutalno pretučene dve osobe, devojka (16) i muškarac (55). Oboje su zadobili teške povrede glave.
Policija je najpre oko 6.15 sati dobila dojavu o teško povređeno muškarcu na jednom autobuskom stajalištu, a svega koji minut kasnije stigla je i dojava građanke da je na drugoj stanici autobusa, udaljenoj nekoliko stotina metara od one na kojoj je povređen muškarac, pretučena i jedna devojka.

I tinejdžerka i muškarac su u teškom stanju prevezeni u bolnice gde im je pružena medicinska pomoć te su podvrgnuti hitnim operativnim zahvatima. Dok se stanje teško povređenog muškarca potom stabilizovao i sada van je životne opasnosti, maloletna devojka je, kako je policija dodatno saopštila u ponedeljak, i dalje kritično.

Policija je odmah povezala ova dva napada sumnjajući da se radi o istom počiniocu, ali nikakva povezanost između žrtava nije pronađena, niti se znao motiv napada. Odmah je oformljen poseban tim istražitelja „Halteštele“ najpre s 20, a potom s čak 40 policajaca, a tražila se i pomoć građana, odnosno mogućih očevidaca napada.

Na kraju je policija više slučajno ulovila mogućeg počinioca.

Kako je saopšteno, policija je u noći između nedelje i ponedeljka dobila dojavu koja je dovela do hvatanja 41-godišnjaka. Njegovi ukućani zvali su policiju jer je muškarac, kako kažu, divljao po stanu.

Nakon intervencije na dojavljenoj adresi, policija je u ponedeljak detaljnije proverila prijavljenog. Ispostavilo se da ranije bio prijavljivan, ali su utvrdili njegovu moguću povezanost s napadima na autobuskim stajalištima od prethodnog petka.

– U ponedeljak kasno poslepodne 41-godišnji nemački državljanin iz Mainhadta je uhapšen zbog osnovane sumnje da je 7. oktobra čekićem napao i izudarao 16-godišnjakinju i 55-godišnjaka i naneo im povrede opasne po život. Osumnjičeni je u utorak izveden pred nadležnog istražnog sudiju koji je potvrdio nalog za njegovim zadržavanjem. Osumnjičeni je potom odveden u zatvorsku bolnicu – saopštila je policija.

Ispostavilo se da muškarac ima konkretnu psihičku bolest, a postoji li ikakva veza između njega i žrtava ili se radilo o nasumičnom napadu na osobe koje su mu se našle na putu, još se utvrđuje.

Happytv.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.