VULIN ODRŽAO PREDAVANJE STUDENTIMA IZ VISBADENA: Snažna brana i oslonac svojim državama i svom narodu u borbi protiv kriminalaca!

13:30

12.10.2022

Podeli vest:

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas u Beogradu predavanje studentima Departmana Federalne kriminalističke policije iz Visbadena, koji su u studijskoj poseti Kriminalističko-policijskom univerzitetu, tokom koga je ukazao na značaj saradnje kriminalističkih policija koja je preduslov uspešne borbe protiv svih vidova kriminala.
-Organizovani kriminal ne poznaje granice. U sticanju enormnog bogatstva kroz krivična dela, koji podrivaju i uništavaju države i društva, oni nemaju prepreke, čvrsto sarađuju. Zato da bismo bili ispred njih, da bismo uspešno vodili rat protiv kriminala, potrebno je da naša saradnja bude čvršća, jača, da jedinstveno delujemo- kazao je ministar studentima iz Visbadena.

Naglasio je da je upravo zbog toga njihova poseta Kriminalističko-policijskom univerzitetu i razmena iskustava i znanja sa srpskim kolegama neprocenjiva, jer će se sutra, u budućem radu susretati, sarađivati i biti snažna brana i oslonac svojim državama i svom narodu u borbi protiv kriminalaca, saopštio je MUP.

-Drago mi je da sarađujemo, da učimo jedni od drugih, jer oni protiv kojih se borimo, odlično sarađuju, stalno uče jedni od dragih. Naš posao je da pokažemo svima koji hoće da pređu na drugu stranu zakona da se to ne isplati. Da njihova brza zarada neće ostati njima, njihovim porodicama, potomcima. U onoj meri u kojoj mi budemo efikasniji da se sa njima obračunamo, posebno da im oduzmemo nelegalno stečenu imovinu u toj meri će njima biti teže i u toj meri će njih biti manje- kazao je Vulin.

 

Ministar je kao primer istakao da se srpska policija obračunala i razbila jednu od najsurovijih organizovanih kriminalnih grupa na Balkanu i Evropi Belivuk-Miljković i da su u toku finansijske istrage koje će onemogućiti članovima tog klana da krvavi novac zadrže i time osiguraju svoju decu i porodice.

Ministar unutrašnjih poslova naglasio je da je srpska policija pouzdan i kredibilan partner.

-Srpska policija ima čvrstu saradnju sa kolegama iz svih delova sveta. I baš kao i nemačka kriminalistička policija, uživa ugled, pouzdan je i dostojan partner u borbi protiv svih vidova kriminala i u naporima za stvaranje bezbednog okruženja kako za svoje, tako i za građane drugih država- rekao je Vulin.

Studentima je ministar Vulin poručio da će upravo oni biti ti, koji će odličnu saradnju između srpske i nemačke kriminalističke policije nastaviti, a sigurno i unaprediti i dodao da je ova studijska poseta upravo njihov prvi korak u stvaranju buduće, neraskidive i čvrste veze dve kriminalističke policije, koja je u interesu ne samo građana Srbije i Nemačke, već i čitave Evrope.

-Kada odete odavde, siguran sam da ćete mnoge stvari zaboraviti, ali nećete zaboraviti ljude koje ste upoznali ovde. Nije najbolje što ćete videti u Srbiji neki laptop, skripta koju ćete dobiti na našem univerzitetu. Najbolje što ćete videti u Srbiji su ljudi sa kojima radite, trenutno delite hleb i sa kojima će vam biti drago da sarađujete- naveo je ministar Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.