PUTIN TVRDI DA JE NA GASOVOD IZVRŠEN TERORISTIČKI NAPAD: Rusija je spremna da obnovi isporuke gasa preko Severnog toka 2! Lopta je u polju EU

12:00

12.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Rusija spremna da obnovi isporuke gasa preko jedne veze gasovoda Severni tok 2 koja je i dalje operativna, u svom obraćanju na međunarodnom forumu Ruske energetske nedelje.

Ruski lider je rekao da gas i dalje može da se snabdeva jednim preostalim netaknutim delom gasovoda Severni tok 2. Lopta je sada u polju EU da li želi da se gas isporučuje preko nje, rekao je on.

– Rusija je spremna da započne takve isporuke. Lopta je u polju EU. Ako žele, mogu samo da otvore slavinu – rekao je Putin.

On je kritikovao sankcije EU na rusku naftu i rekao da one predstavljaju pretnju milijardama ljudi.

Velika curenja koja su iznenada izbila u gasovodima Severni tok koji vode od Rusije do Evrope bili su „čin međunarodnog terorizma“ koji je postavio „opasan presedan“.

– Nema sumnje da je to bio akt međunarodnog terorizma, koji je imao za cilj da naruši energetsku bezbednost celog kontinenta. Računica iza toga bila je prilično cinična, da se blokiraju i unište jeftini energenti i liše milioni ljudi i industrijskih potrošača gasa, toplote, struje i drugih resursa – rekao je Putin.

„Napad“ na gasovode Severni tok bio je „najopasniji presedan“.

– To pokazuje da je svaki deo kritične transportne energetske ili komunikacione infrastrukture sada u opasnosti – rekao je.

Putin dalje okrivljuje ukrajinske specijalne službe za, kako je rekao, „teroristički napad“ na Kerčki most koji povezuje Rusiju i Krim.

Blic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.