231. DAN RATA U UKRAJINI U Hersonu pronađeno spremište oružja i vojna uniforma NATO! Napad na pijacu u Donjeckoj oblasti, sedam žrtava

08:09

12.10.2022

Podeli vest:

Foto: Printscreen/Twitter

 

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini, 231. dan. Ruski lovci Su-25 izvode raketne udare na vojne objekte ukrajinske vojske u zoni specijalne operacije. Ukrajinske snage gađaju Donjeck, a eksplozije se čuju u Hersonu.

13-15

Najmanje sedam osoba je stradalo, a osam povređeno u ruskom napadu na pijacu u gradu Avdijivka u Donjeckoj oblasti, izjavio je lokalni guverner Pavlo Kirilenko.

Kirilenko je rekao da su Rusi gađali pijacu u trenutku kada se tamo nalazio veliki broj ljudi, prenosi Rojters.

Ocenio je da ne postoji vojna logika za takav napad.

12:21

Situacija na liniji fronta u Hersonskoj oblasti je nepromenjena, linija odbrane je izdržala sve pokušaje prodora ukrajinske vojske, saopštile su regionalne vlasti.

Plaćenici iz 34 zemlje ratuju u sastavu ukrajinskih snaga na liniji borbenog kontakta u Zaporoškoj oblasti, izjavio je predstavnik regionalne administracije Vladimir Rogov.
„Potvrdili smo prisustvo plaćenika iz 34 zemlje na zaporoškoj liniji borbenog kontakta, u samom gradu, u bazama i tako dalje“, rekao je Rogov za radio „Komsoljska pravda“.
11:37

U Dnjepropetrovsku je izveden novi napad na objekat energetske infrastrukture, saopštio je šef regionalne vojne administracije Valentin Rezničenko.
„Novi napad na oblast. Već treći dan udaraju po komunalnim preduzećima. Jutros su Rusi udarili po energetskoj infrastrukturi u Kamenskom rejonu. Tamo je veliki požar i mnogo toga je srušeno. Spasioci obuzdavaju vatru. Električari pokušavaju da poprave opremu“, napisao je Rezničenko na Telegram kanalu.
11:24

U Hersonu je pronađeno tajno spremište oružja i vojna uniforma NATO-a kod saradnika Službe bezbednosti Ukrajine koji je bežao u Ukrajinu. On je otkriven zahvaljujući žiteljima grada koji su to preneli policiji posredstvom Telegrama, rekao je u sredu novinarima predstavnik hitnih službi Hersonske oblasti.
„U tajnoj pregradi kod saradnika Službe bezbednosti Ukrajine, koji je pobegao na teritoriju pod kontrolom Kijeva, bila su sakrivena tri automata, jedan američki automat M4A1, optički nišani, dve puške i sačmarica, kao i odgovarajuće patrone. Pronađeni su i vojna uniforma NATO-a i zastava SAD“, rekao je predstavnik hitnih službi.

 

11:21

Jedan čovek je teško ranjen u terorističkom napadu na Rišku pijacu u Melitopolju, rekao je za Sputnjik izvor u policiji.
U sredu ujutru kod centralnog ulaza u pijacu u Melitopolju aktivirana je eksplozivna naprava ručne proizvodnje.
Prema navodima izvora, eksplozivna naprava je aktivirana daljinski, a bila je postavljena ispod jedne od tezgi.
11:15

Ciljevi specijalne operacije Rusije u Ukrajini ostaju nepromenjeni, a njihova aktuelnost se samo povećava usled dejstava kijevskog režima, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Ciljevi ostaju nepromenjeni, upravo onako kako su navedeni u obraćanju (predsednika Rusije Vladimira Putina 24. i 25. februara“, rekao je Peskov novinarima.

10:04
Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine objavilo je da obustavlja pružanje usluga u servisnim centrima zbog prekida u elektrosnabdevanju.

08:24
U napadu ukrajinskih snaga sistemima „himars“ na LNR, poginule su dve osobe – u Artjomovsku i Troickom, a jedan civil je ranjen.

07:45

Ukrajinske snage su u roku od pet minuta gađale tri grada u DNR – Donjeck, Makejevku i Gorlovku, ispalivši 12 projektila kalibra 155 i 152 milimetra.

07:38
Američki dnevnik „Vašington post“ objavio je, pozivajući se na nekadašnjeg zvaničnika Bele kuće, da je američki predsednik Džozef Bajden rekao ukrajinskom predsedniku da će imati poteškoće kada od Kongresa bude tražio novac za Kijev ukoliko Vladimir Zelenski nastavi da se žali da Ukrajina ne dobija dovoljno pomoći od SAD.

07:34
Ruska vojska drži pod kontrolom strateški važan put Kremena-Svatovo na severu LNR, bez obzira na provokacije protivnika.

07:33

Ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov je rekao da je Kijev dobio od Sjedinjenih Država još četiri višecevna bacača raketa „himars“.

07:31
Ukrajinski ministar energetike Herman Galuščenko izjavio je za američke medije da je u prethodna dva dana uništeno 30 odsto energetske infrastrukture zemlje.

07:30
Čečenski lider Ramzan Kadirov uveren je da će se specijalna operacija ruske vojske, pod komandom generala Sergeja Surovikina, završiti uspešno.
„Nikada nisam doveo u pitanje njegovu odlučnost, profesionalizam, patriotizam. Potpuno sam uveren da će se pod njegovom komandom operacija završiti uspešno, a ako bude potrebno, pružićemo snažan otpor i snagama NATO“, napisao je Kadirov na Telegramu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.