RADIMO PUT OD MILINE, SVE OD PARA OD MALINE: Meštani sela Skokuće sami skupili 9.000 evra i popravili 6 KM lošeg puta! Sada ćemo lakše stizati do kupaca! (FOTO)

13:41

11.10.2022

Podeli vest:

Foto: RINA

Vredni malinari iz prijepoljskog sela Skokuće već godinama unazad se muče prilikom transporta crvenog zlata jer put do njihove kuće u katastrofalnom stanju. Ipak, pronađu način da svoje voće plasiraju do kupaca ali pola zarade daju na popravku automobila. Sada su odlučili da ujedine snage, izdvoje novac iz svojih novčanika i srede put koliko mogu. Oko 120 domaćinstava prikupilo je 9.000 evra za sanaciju i nasipanja deonice duge šest kilometara.

„Oslonili smo se na svoje snage i to se pokazalo kao prava stvar. Sada imamo dobar put i ne bojimo se kako ćemo sledeće godine transportovati naše maline. Meštani su bili složni i hvala im na tome. Ovo je treća akcija koju organizujemo i konačno je našim mukama došao kraj“, rekao je za RINU Njegoš Stojadinović organizator akcije.

Foto: RINA

Ukoliko se uzme u obzir da u ovom selu ima oko milion sadnica maline, jasno je koliko je važna putna infrastruktura. Upravo to meštani su opoveli na svoj način, uz rimu i stihove.

„Reci prijepoljskoj vladi da se put u Skokuću radi. Radimo put od miline sve od para od maline. Neka daju koju paru, nek nam ispune želju staru“, napisao je meštanin Sredoje Petrić.
Svesni da ovo što su uspeli zajedničkim snagama i uradili nije trajno rešenje, nadaju se da će lokalna samouprava imati sluha za njihove probleme i pomoći im.

Foto: RINA

RINA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.