ZBOG EVROVIZIJE U LIVERPULU SKAČU CENE SMEŠTAJA: Isti stan 10 puta skuplji u periodu održavanja takmičenja

10:47

11.10.2022

Podeli vest:

printscreen/yt: Eurovision Song Contest

Samo nekoliko dana nakon što je objavljeno da će Liverpul biti domaćin predstojeće Evrovizije, cene noćenja su skočile, a neki putnici su se suočili i sa iznenadnim otkazivanjem rezervacija.

Jednom Britancu su otkazali smeštaj koji je rezervisao preko Bukinga još nekoliko meseci unapred.

Naime, Konor Gregori iz Londona je pre nekoliko meseci rezervisao stan putem Bukinga za maj sledeće godine, baš u periodu kada će se u ovom gradu održati Pesma Evrovizije.

On je to dakle uradio još pre nego što se znali da će baš Liverpul biti domaćin Evrovizije. Tada je cena smeštaja iznosila oko 200 funti (228 evra) za nekoliko noćenja.

Međutim, usledilo je neprijatno iznenađenje: pre nekoliko dana Konor je dobio poruku da je njegova rezervacija otkazana.

Kada je vlasnica smeštaja saznala da sada kada će Liverpul biti domaćin Evrovizije i da mogu više da zarade, javila se Konoru i otkazala mu smeštaj, a on je prepisku podelio na Tviteru.

„Uzbuđeni smo zbog tvog dolaska. Međutim, objekat više neće biti dostupan za ove datume. Izvinjavamo se. Molimo da prihvatite zahtev za otkazivanje kako biste dobili pun povrat novca“, pisalo je u poruci.

Na pitanje kako je moguće da se sada javljaju kada je rezervacija uspešno prošla, vlasnica je objasnila da je reč o „greški u kalendaru“ što Konor nije poverovao.

„Radije bih da kažete da je to zato što jedan od najvećih svetskih muzičkih događaja dolazi u Liverpul i da želite više novca. Molim vas, samo budite iskreni“, odgovorio je u poruci.

 

Pravi šok usledio je kada se to ispostavilo tačnim. Konor je pronašao isti stan, ali sada po mnogo većoj ceni: umesto 200 funti po kojoj je rezervisao stan, sada je on koštao više od 20.000 funti (22.728 evra) za pet noćenja.

Inače, prema opisu sa stranice Buking, reč je o „luksuznom apartmanu sa parkingom“ koji se nalazi u samom „srcu Liverpula“ i udaljen je 0,6 kilometara od Liverpul Arene, gde treba da se održi takmičenje.

Smeštaj ima jednu spavaću sobu, TV, kuhinju sa mikrotalasnom rernom i frižiderom, veš mašinu i kupatilo.

Pratioce koji su ostali šokirani ovom „prevarom“ vlasnice stana, Gregori je kasnije obavestio da je uspeo da stupi u kontakt sa Bukingom i da su mu rekli da će preduzeti „odgovarajuće mere“.

„Rekli su mi da vlasnica ne može da otkaže moju rezervaciju dok ja to ne učinim, potvrdivši da je rezervacija i dalje moja i da će preduzeti odgovarajuće mere protiv njih'“, napisao je u tvitu.

Također, napisao je i kako je jedan od radnika na ovoj platformi svestan da je reč o namernom podizanju cena, te da će se pobrinuti da Gregori ipak odsedne u stanu koji je rezervisao

„Neka ovo bude lekcija vlasnici da ne diže cene, nadamo se da će uživati ​​u istrazi koja joj predstoji“, poručio je.

 

(B92)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.