PANČEVCI DOMINANTNI U DIZANJU TEGOVA: Dinamo (opet) najbolji

09:54

11.10.2022

Podeli vest:

Na Prvenstvu Srbije u pauerliftingu za kadete, juniore i veterane, koje je održano u Vladičinom Hanu, Klub dizača tegova Dinamo osvojio je pehar namenjen ekipnom prvaku države.
Zlatne medalje u svojim težinskim kategorijama osvojili su: Marko Lazić, Sofija Ječmenica, Anita Šaponjić i Tanja Kalinić. Srebrna odličja su zaslužili Dunja Janković, Nikola Ostojić i Sergej Šalić, a bronzama su se okitili Nina Nemet i Viktor Fos. Veliki doprinos osvajanju titule ekipnog prvaka Srbije u kategoriji kadeta, juniora i veterana dali su i: Vladana Babić, Petar Trninić, Marko Vulić, Kristijan Šaponjić, Luka Petković, Miloš Sekulović, Janko Svetlik, Nemanja Đerić i Aleksa Grubin.

Ekipu su predvodili Nikola Đorđević i Kristina Cvjetićanin.

Već u subotu, 1. oktobra, u Trsteniku je održano Prvenstvo Srbije za seniore u benč-presu.

KDT Dinamo je predstavljao Aleksandar Kolocka, reprezentativac Srbije i učesnik ovogodišnjeg Evropskog prvenstva. On se takmičio u kategoriji do 83 kg, u kojoj je ostvario ubedljivu pobedu. To je sedma titula prvaka Srbije u ovoj disciplini koja je pripala Aleksandru Kolocki. Glavni sudija bila je Kristina Cvjetićanin, takođe predstavnik KDT-a Dinamo.
Nedavno je u Subotici održano i Prvenstvo Srbije u olimpijskom dizanju tegova, i to u konkurenciji seniora i veterana. Na ovom takmičenju klub iz našeg grada predstavljali su seniori Uroš Dašić i Miloš Obrenović.

U kategoriji do 89 kg ubedljivom pobedom Uroš Dašić osvojio je zlatnu medalju u obe takmičarske discipline, trzaju i izbačaju. Miloš Obrenović je nastupio u kategoriji do 96 kg i takođe bio prvoplasirani u disciplinama trzaj i izbačaj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.