PRVOLIGAŠKA FUDBALSKA PANORAMA: Još jedan duel bez golova

09:50

11.10.2022

Podeli vest:

Iz Loznice (samo) jedan bod.

Na redu je megdan s Radom.

Do kraja prvog dela prvenstva u Prvoj ligi Srbije ostala su još tri kola (iako će do odlaska na zimsku pauzu biti odigrane i četiri utakmice iz prolećnog dela šampionata), pa se sada može reći da Železničar u ovom momentu nema tim koji je spreman za najveća dela.

Ili je to dobra ekipa, ali nema „hemije” i dobre atmosfere u svlačionici, ili možda ima i toga, ali nema lidera… Nešto, očigledno, nedostaje. Uglavnom, „dizelka” se i iz Klupaca vratila sa (samo) jednim osvojenim bodom, baš kao i s gostovanja u Sremskoj Mitrovici, a glavni konkurenti odmiču, ili pristižu… Cilj iz ove perspektive izgleda daleko, ali ima još mnogo vremena da se sve promeni i da „Želja” zablista punim sjajem.

Loznica je u protekla tri kola dva puta poklekla kao domaćin, i to pred Vršcem i Radom, izugubila je i od IMT-a u Beogradu, ali uspela je da odoli pančevačkom prvoligašu i zasluženo osvoji bod: Loznica–Železničar 0:0.

Šef stručnog štaba „dizelke” Tomislav Sivić pred ovaj meč je „promešao karte”, pa je rivalu suprotstavio tim u sastavu: Mladen Živković, Marko Konatar, Marko Jovanović, Luka Petrović, Aleksandar Đorđević, Bojan Balaž, Milan Mirosavljev, Goran Brkić, Ognjen Dimitrić, Regan Obeng i Aleksandar Simčević, a priliku su dobili i: Obiora Odita, Mateja Zuvić, Aleksandar Kovačević, Marko Bačanin i Šaleta Kordić.

Domaći tim je u meč ušao sa željom da ne primi pogodak i uspeo je u svojim namerama. Železničar jeste bio dominantniji od samog početka utakmice, igralo se uglavnom na polovini terena koja pripada Lozničanima, ali ponovo nije bilo tog „ratničkog duha” u redovima pančevačke ekipe… Napadalo se nekako stihijski, igrači kao da su bili uplašeni, pa su više vodili računa da ne naprave neku grešku, kao da su im noge bile okovane. Nije da nisu želeli pobedu, svakako jesu, ali…
Najpovoljniju priliku da zatrese mrežu domaćina imao je rezervista Šaleta Kordić, kada je u samom finišu utakmice propustio da s nekoliko metara ubaci loptu u praznu mrežu. Neravan teren je učinio svoje. Lopta je u najvažnijem trenutku čudno odskočila i prevarila napadača…

– Za rivala smo imali defanzivno organizovanu ekipu i bilo je jako teško probiti njen čvrsti bedem. Realizacija nam je i u ovom meču bila slabija strana, a jedino dobro je to što je ovo druga utakmica zaredom kako nismo kapitulirali – rekao je trener Železničara Tomislav Sivić.

Kada se sve sabere i oduzme, posle devedeset minuta, remi i jeste najpravedniji rezultat ove utakmice.

– Bez petorice povređenih igrača nismo smeli da rizikujemo. Ono što smo želeli, uspeli smo da ostvarimo. Nama je osvojen bod protiv jednog od favorita za plasman u elitu veliki kao kuća – istakao je trener Loznice Nebojša Nešković.
Sledećeg vikenda, tačnije u subotu, 8. oktobra, Železničar dočekuje Rad, a potom mu sledi novi veliki ispit i gostovanje lideru IMT-u.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.