PRVENSTVO SRBIJE U VESLANJU – Tamiš vicešampion države!

09:40

11.10.2022

Podeli vest:

Pančevci uvek u samom vrhu.

Uspešna sezona u obeležavanju stogodišnjice kluba.

Izuzetno duga i uspešna sezona za članove Veslačkog kluba Tamiš završena je učešćem na Prvenstvu Srbije, koje je održano 1. i 2. oktobra na Adi Ciganliji.
Najbolji veslači Srbije borili su se u svim kategorijama, od seniora do pionira, za prestižnu titulu šampiona države, a VK Tamiš je nastupio sa svojim najboljim takmičarima koji su tokom sezone osvajali odličja i na internacionalnim regatama i na Balkanskom šampionatu.
Kadetski četverac-skul u sastavu: Mihajlo Marković, Marko Jančikin, Petar Perić i štroker Pavle Milutinov doneo je Tamišu vicešampionsku titulu u neizvesnoj trci na 2.000 metara.
Prvu medalju na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije osvojili su Marko Jančikin i Petar Perić u kadetskom dubl-skulu u vrlo jakoj konkurenciji od 14 prijavljenih čamaca. U finalu, posle izuzetne borbe za prva tri mesta, članovi Tamiša su drugi prošli kroz cilj i okitili se srebrnim odličjima.
Trofej je osvojen i u najtežoj i najprestižnojoj veslačkoj disciplini, u seniorskom skifu, u kojoj su se za medalje borili skifisti s već ostvarenim renomeom u reprezentaciji na velikim svetskim takmičenjima. Na megdan s njima izašao je mladi član Tamiša Erik Bojan Rojtfur, koji je svoju karijeru započeo u Švajcarskoj i bio četvrti na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu za mlađe seniore. Posle uspešno prebrođenih kvalifikacija, u finalu, u žestokoj borbi s rivalima iz Crvene zvezde i Smedereva, Rojtfur je Tamišu doneo bronzano odličje.
Odlične nastupe imali su i ostali članovi kluba iz našeg grada, iako nisu uspeli da se okite medaljama. To su: Nikolina Gerstner, Olja Borojev, Mina i Jovana Mihajlović, Nemanja Badrljica, Lazar Kovačević, Marko Jančikin, Andrija Ranković, Miloš Badrljica, Bojan Simić, Miloš Boškov, Ilija Karličić, Mihajlo Atanackov i Ignjat Radovanović.

– Stogodišnjica Veslačkog kluba Tamiš bila je posebna motivacija za sve veslače da daju svoj doprinos ovoj izuzetno uspešnoj sezoni. Vicešampionske titule Balkana i Srbije naših kadeta, svetske i evropske šampionske titule naših veterana ukrasile su ovaj stogodišnji jubilej Kluba. Zahvaljujem našim mladim trenerima Ognjenu Matijeviću, Ignjatu Radovanoviću i Milošu Boškovu na izuzetnim rezultatima – prokomentarisao je ovogodišnju sezonu sportski direktor kluba Nikola Krlović.
Nadmetanje na Adi Ciganliji završeno je sjajnim nastupima veterana Tamiša. Boško Bjelajac, šampion sveta i Evrope, fantastičnom nizu pridodao je i titulu šampiona Srbije. Milan Puzić i Jovan Opačić osvojili su najsjajnija odličja u disciplini dubl-skul.

Svaka čast!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.