S RUKOMETNIH TERENA: „Crni“ spremni za veliki derbi

09:32

11.10.2022

Podeli vest:

Druga pobeda Dinama.

U subotu protiv Vojvodine.

Utakmicama trećeg kola prošlog vikenda je nastavljena prvenstvena trka za bodove u Superligi za rukometaše. Posle startnog poraza od Crvene zvezde u Beogradu, pančevački „žuto-crni”, koji ove sezone igraju u crnim dresovima, uhvatili su pobednički ritam, pa su „vezali” i drugi uzastopni trijumf.
Iako su put Blaca, gde su odigrali meč protiv Topličanina iz Prokuplja, otišli bez prvog trenera Nenada Kraljevskog, koji je izostao zbog bolesti, pančevački rukometaši su opravdali ulogu favorita i osvojili nove bodove: Topličanin–Dinamo 29:31 (16:18).
Domaći tim se i u ovom meču pokazao kao vrlo jak i kvalitetan protivnik, pa je već posle trećeg kola postalo jasno da će rivali teško dolaziti do bodova u dvorani u Blacu. Dinamo je, na sreću svojih navijača, uspeo u svojoj nameri.
Vodila se neizvesna borba tokom prvog poluvremena. Pančevci, koje je s klupe predvodio trener Goran Belić, u sedmom minutu imali su dva gola prednosti (2:4), ali već sredinom prvog dela utakmice na semaforu je pisalo 8:8. Dinamo je ponovo dodao gas, opet otišao na dva gola „viška” (10:12), usledilo je novo izjednačenje (13:13), a onda je finiš prvog poluvremena ponovo protekao u znaku „crnih”, pa su gosti na odmor otišli sa dva gola prednosti.
Drugo poluvreme donelo je nešto drugačiju sliku. Tim iz Pančeva je bio taj koji drži potpunu kontrolu nad utakmicom, pa je u 41. minutu Dinamo imao i pet golova prednosti (19:24), što je, ispostaviće se kasnije, bilo nedostižno za igrače Topličanina.
– Dug put od pet i po sati učinio je svoje, ali uspeli smo da opravdamo ulogu favorita. Hvala mojim saigračima na istrajnosti. Znali smo da je domaći tim jak, a odlučilo je nekoliko lopti. Ovu pobedu posvećujem našem treneru Kraljevskom i želim mu brz oporavak – rekao je posle meča igrač Dinama Duško Čelica.
Tim iz Pančeva igrao je u sastavu: Nemanja Marjanović, Stefan Kovačević, Nikola Stamenković, Marko Perović (osam golova), Duško Čelica (jedan), Obrad Ivezić, Vuk Novaković, Veljko Čabrilo (četiri), Ognjen Tonić, Uroš Pavlović (šest), Borislav Urta, Milan Golubović (šest), Miloš Kostadinović (jedan), Danilo Radović (tri), Aleksa Milošević (dva gola) i Stefan Sunajko.
– Topličanin je odličan tim. Nama nije bilo lako bez trenera Kraljevskog, teško ga je zameniti na klupi, ali momci su izdržali sve napore i zasluženo pobedili. Idemo dalje, očekuje nas veliki derbi, a na nama je da se dobro spremimo i da probamo da pobedimo Vojvodinu – istakao je trener Dinama Goran Belić.
U subotu, 8. oktobra, na redu je još jedan rukometni „klasik”, derbi nad derbijima – Dinamo protiv Vojvodine. Utakmica se igra u Hali sportova na Strelištu, a počinje u 18 sati.
Rukometašice ŽRK Pančeva su svoj meč u Superligi za žene odigrale u sredu, 5. oktobra, kada je ovaj broj „Pančevca” već bio zaključen. One su na svom terenu ugostile Bor, a sledećeg vikenda im predstoji gostovanje u Novom Sadu i duel s domaćom Vojvodinom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.