RUSIJA ĆE ODGOVORITI NA NAPADE IZ KIJEVA: Putin zapretio Ukrajini na sednici Saveta bezbednosti

12:36

10.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt

Moskva će oštro odgovoriti na “terorističke napade” koje tvrdi da organizuju ukrajinske vlasti na ruskoj teritoriji, rekao je Vladimir Putin na sednici Saveta bezbednosti, prenosi RIA Novosti.

Šef ruske države je naglasio da iza eksplozije na Krimskom mostu stoji kijevski režim.

„Podaci forenzičkih i drugih ispitivanja, kao i operativni podaci ukazuju da je eksplozija 8. oktobra teroristički akt. Teroristički napad sa ciljem da se uništi ruska civilna kritična infrastruktura. Takođe je očigledno da su naručioci, organizatori i izvršioci terorističkog napada ukrajinske specijalne službe“, rekao je Putin.

Pored toga, ruski lider je optužio Ukrajinu za akte nuklearnog terorizma – granatiranje nuklearke Zaporožje i pokušaje sabotiranja nuklearne elektrane Kursk.

Govorio je i o pokušajima ukrajinskih vlasti da dignu u vazduh jednu od deonica gasovodnog sistema Turskog toka.

„Kijevski režim se svojim delovanjem zapravo izjednačio sa međunarodnim terorističkim grupama, sa najodvratnijim grupama. Jednostavno je nemoguće ostaviti takve zločine bez odgovora“, naglasio je Putin.

Predsednik je rekao da su ruske trupe zadale ogroman udarac energetskim, vojnim komandnim i komunikacionim objektima u Ukrajini.

„Ako se pokušaji terorističkih napada na našoj teritoriji nastave, odgovori Rusije će biti oštri i po obimu će odgovarati nivou pretnji koje predstavljaju po Rusku Federacija. U to niko ne treba da sumnja“, rezimirao je.

 

Putin otvoreno priznaje da je naredio ove raketne udare, priznaje da je naredio ratne zločine. Masivni raketni udari na ukrajinske gradove, ubijajući civile i uništavajući civilnu infrastrukturu. Odnesite ovu izjavu u Hag kao dokaz, jednog dana Putin će tamo biti odveden, komentarisao je na Tviteru Viktor Jermolenko, ukrajinski filozof, analitičar i novinar Putinovu izjavu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.