KOSA IZ PRIJEPOLJA bila je optužena za podmetanje požara u svojoj kući: Stigla je oslobađajuća presuda! Štekeri i kućni aparati palili se sami od sebe

08:31

10.10.2022

Podeli vest:

Kosa iz Prijepolja
Foto: RINA

Vest o nesvakidašnjim, misterioznim požarima u dva domaćinstva u Prijepolju pre dve godine odjeknula je Srbijom, jer su se iz čista mira u kući Tomaševića i njihovih suseda palili šetekeri u kućni aparati iako je elektrina instalacija bila isključena. Zbog sumnje da je podmetala požare u svojoj kući skoro 30 dana u pritvoru je provela Kosa Tomašević. Sada je iz Osnovnog suda u Prijepolja u korist ove žene stigla oslobađajuća presuda koju je potvrdio i Apelacuoni sud u Kragujevcu, kojom je potvrđeno da je Kosa dane u pritvoru provela neosnivano.

„Ženu su priveli jer je ona bila u sve tri kuće u kojoj su se dešavali požari, ali to su njena braća kod kojih se sklonila i koji žive nekoliko metara od nas. Ko još može da pomisli da bi zapalila svoju, kuću brata blizanca i sestre od tetke? Ona je u strašnom stanju zbog svega, mislim da ne zna ni šta priča i zato poligraf nije konkretan dokaz, uzeo sam advokata i tražiću da se ovo ispita. Imam i svedoke da se sve dešavlo iz čista mira, nama je u kući bio i dežurni vatrogasac, za vreme požara kod njenog brata svi su bili u kući i objasnite mi kako je onda to jedna žena mogla da zapali“, rekao je tada Kosin muž Zoran za RINU.

Međutim, malo ljudi je znalo tada da Kosa i njen suprug Zoran učestvuju u programu hraniteljskih porodica. Kod njih su bila dva dečaka, tada uzrasta od 8 i 10 godina koji su kod porodice Tomašević došli iz Lazarevca. Kada je Kosa uhapšena i pritvorena, dečaci su im oduzeti i vraćeni kod svoje babe. Samo dva dana pošto je Kosi određen pritvor, dečaci su u Lazarevcu izazvali dva požara, a nakon toga i još njih nekoliko u selu Čibutkovica nadomak Lazarevca.

Uprkos tome, i zahtevima pravnih zastupnika Kose Tomašević, advokata Hajrudina i Amela Baltića da se obustavi krivični postupak, Osnovno javno tužilaštvo u Prijepolju podiglo je optužnicu protiv Kose da je u svesnom stanju izazivala opštu opasnost otvorenim plamenom, teretilo je za tri krivična dela i zahtevalo da joj se odredi kazna od 2 godine i 11 meseci zatvora i novčana globa od 200 hiljada dinara.

Nakon izvedenih dokaza, saslušanja brojnih svedoka i sudskih veštaka iz više oblasti, sudija Osnovnog suda u Prijepolju Milan Vasiljević, kome je bio poveren ovaj predmet izrekao je oslobađajuću presudu Kosi Tomašević, koju je uprkos žalbi tužilaštva potvrdio i Apelacioni sud u Kragujevcu, čime je stavljena tačka na ovaj slučaj koji je privukao tokom 2020 godine ogromnu pažnju javnosti.

RINA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.