OGORČENI GRAĐANI VRŠCA OKUPILI SE ISPRED CENTRA ZA SOCIJALNI RAD: Tažimo imena saučesnika u zločinu!

13:16

07.10.2022

Podeli vest:

printscreen/youtube

Majka Suzana B, kao i baka male Petre B. (3), koju je otac brutalno ubio u Vršcu, stigle su danas na portest koji su organizovali nezdovoljni građani ovog grada ispred Centra za socijalni rad.

Veliki broj građana skupio se danas ispred zgrade ove institucije u znak protesta zbog tragične smrti i što je neko iz Centra dozvolio da se dete viđa sa ocem koji je osuđen za nasilje.

– Nesrećna žena, iako jedva stoji na nogama smogla je snage da dođe ispred Centra za socijalni rad i u suzama traži pravdu za svoje brutalno ubijeno dete – naveo je izvor Kurira.

Među okupljenima pojavile su se parole sa natpisima: „Žene će vam doći glave“, „Ne želimo institcuije da nas štite“, „Petra je bila nečije dete“, „Tažimo imena saučesnika u zločinu“ i „Krv je na vašim rukama“.

Ispred ulaza u zgradu Centra za socijalni rad nalazi se obezbeđenje, a niko od naldženih iz ove institucije još uvek ne izlazi pred građane.

Majka devojčice nalazi se na čelu protestne kolone. Nju pridržavaju majka i brat, a teškim glasom priča kroz šta je prolazila.

– Svačije ime, sve kroz šta sam prošla ću reći. Toliko nepoverenja žene, ja pričam niko mi ne verje. Samo je još trebalo da me spakuju kao onu ženu što su uradili… – u suzama priča nesrećna žena i dodaje da je „najgore kako se ophode prema ženi koja je doživela nasilje“.

Kako kaže, izdržaće sve ovo „samo zbog Petre i zbog druge dece“.

– Moram da izdržim samo do suda da budem podrška ovim dobrim ljudima. Spasiću drugu decu – rekla je ona u suzama.

Inače, ispred suda stotinu građana, a nakon što su građani i na Osnovni sud u Vršcu zalepili transparente otišli su do Osnovnog javnog tužilaštva.

Kako su najavili organizatori okupljenima će se obratiti još jedna žena koja je imala problem sa Centrom za socijalni rad.

 

Nezadvoljni radom Centra za socijalni rad i ogorčeni građani među kojima su i majke sa decom počeli su da pristižu ispred ove institucije.

Majka devojčice teškim glasom je izgovorila „Sonja da izađe“, a na pitanje jednog od organizatora da li su institucije ovde povezane i zakazale ona je odgovorila „Jesu“.

 

(Blic, Kurir)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.