NAKON TRAGEDIJE U VRŠCU TUŽILAŠTVO PROVERAVA IMA LI PROPUSTA U RADU CENTRA ZA SOCIJALNI RAD: Građani najavili protest ispred Centra

10:39

07.10.2022

Podeli vest:

printscreen/yt: Telegraf.rs TV

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu formiralo je predmet na osnovu medijskih izveštaja o ubistvu i samoubistvu u Vršcu, radi utvrđivanja da li je bilo eventualnih propusta u radu Gradskog centra za socijalni rad u tom gradu, koji su prethodili nedavnoj tragediji.

Tužilaštvo je dalo nalog Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost poslova da prikupi i dostavi mu informacije i obavešrenja o izvršenom nadzoru nad radom Gradskog centra za socijalni rad u Vršcu, u cilju provere ima li elemenata izvršenja krivičnog dela nesavestan rad u službi ili drugog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

Takođe je od Osnovnog suda u Vršcu zatražen kompletan spis predmeta protiv Marka B, koji se vodio zbog krivičnog dela nasilje u porodici. Nakon prijema izvrštaja i drugih informacija, tužilaštvo će odlučiti o daljem postupanju.

 

Danas protest ispred Centra za socijalni rad u Vršcu

Građani Vršca ogorčeni su zbog stravičnog ubistva koje se desilo pre nekoliko dana u njihovom gradu. Marko B. (35) udavio je svoju trogodišnju ćerku, a potom izvršio samoubistvo. Zbog toga će danas biti organizovan protest ispred Centra za socijalni rad u Vršcu.

Monstruozno ubistvo trogodišnje devojčice od strane njenog oca diglo je ceo grad na noge. Budući da je pokojni Marko Budumirović bio optužen za porodično nasilje, ponovo je aktuelizovano pitanje ispravnosti rada Centra za socijalni rad.

U Vršcu besni građani ne mogu da poveruju da je njihov sugrađanin Marko bio sposoban da nešto učini. Radio je u Opštini, a slovio je za uzornog građanina. Čak ni njegove kolege, govoreći o zločinu, nisu mogle da kažu neke loše reči za njega. Ipak, ispostavilo se da se iza zatvorenih vrata porodice Budimirović kriju nasilje i strah.

Upravo zbog svega toga, Vrščani ne žele da gledaju fotografiju monstruma koji je udavio svoje dete. Umrlica koja je bila zalepljena na ulaz u zgradu opštine je pocepana, a na jednoj drugoj je dopisana reč „monstrum“, nakon čega su u potpunosti uklonjene.

 

(Blic, Nova)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.