KOŠARKAŠI PARTIZANA POSLE OSAM GODINA VEČERAS POČINJU SEZONU U EVROLIGI: Željko Obradović ima recept za uspešan start protiv Albe iz Berlina

09:14

07.10.2022

Podeli vest:

Meč u nevreme, Alba je izuzetno uigrana ekipa…

Prvi protivnik Partizana u ovoj sezoni u Evroligi biće ekipa Albe iz Berlina, tim koji je sačuvao kostur od prethodne sezone, otišao je samo Oskar da Silva u Barselonu, dok je njegov odlazak dobro nadomešten dolaskom Vecela iz Baskonije.

Odlikuje ih visok nivo uigranosti, imaju svoje ustaljene akcije koje su često nerešiva enigma za protivničke odbrane, a retki su trenuci kada znate od koga vam preti najveća opasnost.

Džejlena Smita su mnogi bolje upoznali na nedavno završenom Evrobasketu, definitivno je sazreo i spreman je za velika dela i u Evroligi, a upravo je on prvi poenter ekipe sa prosečnih 18 poena po meču u prva dva kola nemačke Bundeslige, mečeva koje je Alba dobila protiv Hamburga i Bamberga.

Ipak, Željko Obradović je naveo Luka Sikmu kao igrača od koga mnogo toga zavisi, što je i istina jer svojim iskustvom zna da organizuje sve na terenu iako igra na poziciji krilnog centra. Ne samo to, fantastičan je asistent, skakač, radi apsolutno sve, a mnogi treneri će prokomentarisati da se radi o izuzetno zahvalnom košarkašu.

Od ostalih valja izdvojiti Johanesa Timana i Maodo Loa iz reprezentacije Nemačke, ali i sve boljeg centra Bena Lamersa koji polako postaje izuzetan košarkaš u oba pravca, recimo i da ima potencijal da bude neki novi „bananamen“ jer je u prva dva kola nemačkog šampionata zabeležio ukupno 6 blokada. Uglavnom, odličan u odbrani, u napadu radi sve više.

Daleko od toga da Partizan nema odgovor, Obradović dobro poznaje Albu i zna način da ih pobedi, ali mu je jasno da meč protiv ekipe koja je izuzetno uigrana za razliku od njegove gde je bilo dosta promena, dolazi u nevreme, već u prvom kolu.

Crno-beli neće računati na Avramovića i Smailagića koji su povređeni, Gregor Glas je takođe ostao u Beogradu, ali ima Partizan dovoljno municije i ambicije da u prvom meču u Evroligi posle osam godina pokaže koliko može ove sezone. Valja napomenuti da je Papapetru upravo protiv Albe imao najveći indeks u karijeri (41), kao i da Jam Madar dobro poznaje svoje saigrače iz reprezentacije, Zosmana i Blata.

Valja napomenuti da šuterski Alba ne stoji dobro u ovom trenutku, nisu se proslavili na tom polju u prva dva meča ove sezone, ali su uspešno nadomestili skokovima u napadu što je još jedan dokaz njihove jake centarske linije koju predvodi pomenuti Luk Sikma.

Dakle, jasno je da bi dobrim zagrađivanjem svog koša Partizan uradio ogroman posao, pa je na Ledeju, Lesoru, Koprivici i ostalima možda i najteži zadatak.

U poslednjih pet godina Partizan i Alba su se četiri puta sastajali, naravno, u Evrokupu, a Alba ima bolji skor (3-1). Poslednja dva duela su se odigrala u okviru Top 16 faze kada je Partizan ispao kao poslednjeplasirani, ali je jedini naneo poraz Albi u tom delu.

Meč počinje u petak od 20 časova.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.