UBEDLJIVA POBEDA CRVENE ZVEZDE ZA PRVE BODOVE U GRUPI H: Crveno-beli preslišali Mađarskog šampiona sa 4:1,uz dva gola Gelora Kange

08:17

07.10.2022

Podeli vest:

printscreen/yt

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Ferencvaroš sa 4:1 u okviru 3. kola Lige Evrope. Pogotke za srpski tim, postigli su Gelor Kanga 27. i 60. minutu, zatim Stefan Mitrović u 35. i Aleksandar Katai u 50. minutu susreta. Sa druge strane, jedini pogodak je upisao Zaharijasen u 71. minutu.

PRVO POLUVREME:

Fudbaleri srpskog šampiona od samog starta su krenuli napadački. Samim tim, već u petom minutu, stigla je i potencijalna prilika. Pešić je uspeo da izgradi poziciju u šesnaestercu, zatim je petom želeo da prosledi loptu dalje, ali je odbrana Ferencvaroša to pročitala.

Četiri minuta kasnije, zapretio je i Marko Gobeljić. On je sa nešto manje od 20 metara šutirao ka golu protivnika, ali je golman Dibuš imao lakši posao.

U 13. minutu, zapretio je i Ferencvaroš. Muhamed Bešić, bosanskohercegovački fudbaler, bio je sam na oko 18 metara do gola Zvezde, nakon jednog koraka je i šutirao, dok je lopta završila pored gola domaćih.

Posle 4 minuta, ponovo su se uzbudili navijači domaćih. Nakon auta je loptu primio Mirko Ivanić, uz gol aut liniju. On ju je prosledio do Aleksandra Pešića, koji je šutirao ipak pored gola.

Srpski šampion je do vođstva stigao u 27. minutu, pogotkom sa bele tačke Gelora Kange.

Fantastični Marko Gobeljić, u 25. minutu, probio je po desnoj strani, a zatim je i centrirao do Ivanića. Njegov udarac glavom, pokušao je da blokira defanzivac Ferencvaroša, a navijači, kao i fudbaler Zvezde, sudiji su signalizirali da je defanzivac gostiju igrao rukom.

Nakon provere, to je i potvrđeno, za jedanaesterac i vođstvo crveno-belih od 27. minuta.

U 34. minutu, Dragović je imao dobru šansu za 2:0, uputio je šut glavom, ali je on završio preko gola, nakon što se lopta odbila od zemlju.

Do novog pogotka, Zvezda stiže u 35. minutu, kada je Stefan Mitrović zatresao mrežu Ferencvaroša. Mladi fudbaler crveno-belih je dobio loptu na vreme, sjajno se oslobodio defanzivca gostiju i na kraju lako savladao golmana.

U nastavku igre, do kraja prvog poluvremena, videli smo i neke bravure Zvezdine odbrane, gde se istakao odlični Strahinja Eraković.

DRUGO POLUVREME:

Na startu drugog dela igre, Zvezda vrlo brzo stiže do novog gola i vođstva od 3:0. Strelac je Aleksandar Katai, nakon odlične akcije u 50. minutu.

Kanga je pronašao Gobeljića, a on Kataija, koji je bio u odličnoj poziciji na nekih 18 metara od gola. Zvezdin fudbaler nije oklevao, namestio se, šutirao i pogodio.

Nije se Zvezda opuštala i dalje, a meč je dodatno začinio Gelor Kanga, još jednim pogotkom. On je odlučio da se oproba sa nekih 25 metara, sa leve strane, a to se ispostavilo kao izvanredna odluka. Gabonac je pogodio za 4:0 i podsetio na onaj meč sa Krasnodarom.

Ipak, crveno-beli nisu uspeli da sačuvaju svoju mrežu netaknutom, a Ferencvaroš je do gola stigao u 71. minutu. Strelac je bio Zaharijasen, koji je samo ublažio ubedljivu prednost na 4:1. Sve se dogodilo brzo, Ving je stigao dobru loptu po desnoj strani, ubacio je u šesnaesterac, za lakši posao Zaharijasena.

Crveno-beli su mirno priveli ovaj meč kraju, a priliku da zaigraju dobili su Nikolić, Motika i Mustafa.

Hotsport.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.