MASAKR U TAJLANDSKOM VRTIĆU: Bivši policajac ubio najmanje 34 osobe od kojih 22 deteta!

10:34

06.10.2022

Podeli vest:

printscreen/yt: Al Jazeera English

Najmanje 34 osobe, od kojih 22 deteta, ubijene su u masovnoj pucnjavi u vrtiću na severoistoku Tajlanda. Napadač, bivši policajac, ubio je i svoju suprugu i dete, a potom izvršio samoubistvo. Još 12 osoba je povređeno.

Tajlandska vlada je saopštila da se pucnjava dogodila u vrtiću u Nong Bua Lampuu, na severoistoku zemlje, kao i da je pored vatrenog oružja napadač imao i nož. Među ubijenima ima i dece stare svega dve godine.

Napadač je identifikovan kao Panja Kamrab, bivši policajac koji je prošle godine dobio otkaz zbog umešanosti u trgovinu metamfetaminom.

On je jutros prisustvovao saslušanju na sudu, a prema navodima policije, bio je iznerviran što nije mogao da pronađe svoje dete u vrtiću kada stigao. Onda je otišao, pucao u prolaznike, naleteo vozilom na njih, otišao kući i ubio svoju ženu i dete.

Jedna od svedoka pucnjave rekla je da je u vrtiću u trenutku napada bilo oko 30 dece, što je manje nego inače zbog obilnih padavina koje su sprečile ljude da napuste svoje domove.

„Napadač je došao otprilike u vreme ručka i prvo upucao četvoro ili petoro zaposlenih u vrtiću“, rekla je ona navodeći da je među ubijenima u prvom naletu bila i žena koja je bila u osmom mesecu trudnoće.

Ljudi su, kaže, u prvom trenutku mislili da je vatromet. Nakon toga, napadač je upao u zaključanu prostoriju u kojoj su deca spavala i ubio ih nožem, rekla je ona za Rojters.Masovne pucnjave su retkost na Tajlandu, iako prema statističkim podacima veliki broj građana poseduje vatreno oružje.

 

(RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.