DŽUDO KLUB TAMIŠ NIŽE USPEHE: Natalija Novaković najbolja u Vojvodini!

13:39

04.10.2022

Podeli vest:

Tri takmičara – tri medalje.

Odlični u međunarodnoj konkurenciji.

U sportskom kolektivu poput Džudo kluba Tamiš ništa se ne prepušta slučaju. Ništa se ne radi stihijski, već se svaki potez dobro promisli unapred, odmeri, a onda se kreće u akciju. Septembar još uvek traje, a takmičari Džudo kluba Tamiš već su postigli uspehe na kojima bi im mnogi pozavideli.

Znači, već prvi mesec posle pauze protiče u znaku ovog sportskog kolektiva, a šta li će biti kad se sezona tek zahukti…

Posle fenomenalnih nastupa na međunarodnom, izuzetno jakom turniru „Trofej Tamiša 2022“, mali borci iz našeg grada nastavili su da oduševljavaju istinske ljubitelje sporta u Pančevu. Prošlog vikenda u Stepanovićevu je održano Prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire, na kome je mala ali odabrana ekipa iz Pančeva postigla fenomenalan uspeh. Džudo klub Tamiš, predvođen trenerskim tandemom koji su činili Aleksa Stojadinov i Ivan Ostojić, predstavljala su tri takmičara, a u Pančevo su stigle tri vredne medalje.

Najuspešnija je bila Natalija Novaković, koja je postala novi šampion Vojvodine i tako još jednom potvrdila izuzetan talenat, veliko srce u borbama, ali i „kefalo“ za dzudo koje poseduju samo najbolji. Odlični Željko Cvetković okitio se srebrnim odličjem, a uvek izuzetan Kristijan Lehni ovog puta je zaslužio bronzano odličje.

Ovim rezultatima sva tri takmičara su obezbedila plasman za državno prvenstvo, koje će biti održano 1. oktobra u Beogradu. Pored nastupa na pokrajinskom šampionatu, borci DžK-a Tamiš prošlog vikenda su se nadmetali i na šestom međunarodnom turniru „Radomir Kovačević Džigi“, koji je održan u organizaciji DžK-a Rakovica. Takmičilo se 350 učesnika iz 41 kluba iz: Bugarske, Australije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, a devet takmičara DžK-a Tamiš osvojilo je pet medalja i dva peta mesta.

Najvredniji trofej zaslužio je Dejan Dolinga, a srebrom su se okitili Pavle Ćosić, Kristijan Lehni i Petar Novaković, a bronzano odličje zaslužio je Aleksa Lehni. Na peta mesta su se plasirali Todor Dubak i Vasilije Stajčić. Na turniru u Rakovici mlade borce Tamiša predvodili su treneri Neda Ostojić i Aleksa Stojadinov.

Pančevac – A.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.