Đoković osvojio titulu u tel Avivu

09:41

03.10.2022

Podeli vest:

printscreen/atptour
Srpski teniser Novak Đoković osvojio je turnir u Tel Avivu, pošto je u finalu pobedio Hrvata Marina Čilića 6:3, 6:4 posle 95 minuta igre, Đoković je osvojio 89. titulu u karijeri, a tunir u Izraelu bio mu je prvi nakon osvajanja Vimbldona.

Srpski tensier nije imao velikih problema u ovom duelu, bilo je dovoljno da napravi  po jedan brejk u oba seta i da mirno i u svom ritmu meč privede kraju u svoju korist.

Posle početnog ispitivanja snaga, nezvesno je bilo sve do četvrtog gema, kada je Đoković, nakon dve propuštene brejk lopte u prethodnom servis gemu rivala, uspeo da slomi otpor Čilića i povede 3:1.

Srpski teniser je do kraja seta kontrolisao igru, ušao je u ritam, sačuvao brejk prednosti i posle 46 minuta igre imao je vođstvo u setovima.

U drugom delu samo je nastavio tamo gde je stao u prvom setu. Odmah je oduzeo servis Čiliću, materijalizovao je u narednom za miran nastavak drugog seta. U četvrtom gemu Hrvat je imao 30:0 na servis našeg igrača, ali je Đoković vezao četiri poena i sačuvao brejk.

Igrao se peti gem drugog seta kada je Đoković mogao da stavi tačku na ovaj duel, imao je novu brejk priliku, koju je Čilić spasio, da bi u narednom  Hrvat bio u šansi da vrti brejk, što mu je ujedno bila jedina brejk prilika na ovom meču.

Đoković to nije dozvolio, prvo je as servisom izborio izjednačenje i kasnije uzeo gem. Do kraja seta oba tenisera su držala svoj servis, a je Đoković u poslednjem gemu iskoristio prvu meč  loptu za novi trofej u 2022. godini. Srbin je do trofeja u Tel Avivu došao bez izgubljenog seta, a od ponedeljka učestvovati na  turniru u Nur Sultanu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.